Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2015 - Anul XX, nr. 171 (5983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Cititori ai ziarului Monitorul de Suceava s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Viorel Condrea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi cititori ai ziarului Monitorul de Suceava s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul unui om al străzii, Viorel Condrea, care are urgent nevoie de ajutor. Un antrenor de la un club sportiv din Suceava a donat suma de 360 de lei pentru plata asigurării medicale, prin urmare Viorel Condrea nu va mai trebui să achite zilele de spitalizare și va putea beneficia măcar de o proteză de șold cu durată de viaţă de 5 ani, pe care i-o poate oferi Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou" Suceava. De asemenea, de la Direcţia de Asistenţă Socială din Primăria Suceava s-au făcut toate demersurile pentru integrarea lui Viorel Condrea în sistemul de protecţie socială măcar pe perioada de recuperare după intervenţia chirurgicală, cât nu va putea lucra. În această acţiune s-a implicat voluntar și Ana Maria Cerlincă, o tânără suceveancă de 24 de ani, care se numără printre cei care îl cunosc din cartier pe omul fără adăpost. Tot ea ne-a spus că, după ce cazul a fost mediatizat, mai mulţi copii din cartierul Burdujeni, care îl știu pe Viorel Condrea de pe stradă, l-au vizitat la spital și i-au dus fructe și dulciuri. Alţi cititori ne-au contactat pentru a afla cum pot să doneze bani pentru o proteză adecvată vârstei pacientului.

Demnă de remarcat este și cooperarea echipei medicale din secţia Ortopedie a Spitalului de Urgenţă Suceava.

 

Pentru a mai putea lucra, Viorel Condrea are nevoie de o proteză care costă 4.500 de lei

Reamintim cazul lui Viorel Condrea, în vârstă de 52 de ani. Este un om care nu are locuinţă; de circa zece ani stă în gospodăria unei familii din Burdujeni, unde munceşte pentru acoperişul pe care îl are deasupra capului. Pentru mâncarea zilnică şi câţiva bănuţi, ajută la curăţenie la trei restaurante din cartier. Are în jur de 50-55 de kilograme. Nu bea, nu fumează, iar cei la care stă vorbesc frumos despre el. A lucrat la IFA şi apoi la Zimbru, până când fabrica s-a închis.

A rămas fără adăpost după divorţ, când a vândut locuinţa și a împărţit banii cu fosta soţie: ”Soţia a luat mai mult, ca să-i ajungă să cumpere o garsonieră în care să stea cu fiica noastră. Mie nu mi-au mai ajuns banii pentru garsonieră”. De atunci a stat pe unde a fost primit, muncind pentru a avea un acoperiş deasupra capului.

În anul 2000 s-a îmbolnăvit de TBC. A ajuns la 48 de kilograme. Cu tratament, s-a vindecat, dar a rămas cu o tuse chinuitoare. Munceşte cât poate pentru a-şi asigura traiul zilnic: ”Un milion de lei vechi îmi este destul într-o lună. Chirie nu plătesc, mâncare primesc de la restaurantele de unde car gunoiul... Supravieţuiesc”, povesteşte Viorel cu voce slabă. Nu a mers niciodată să ceară ajutor social, lucru confirmat de serviciul de asistenţă socială al Primăriei Suceava.

În urmă cu aproape două săptămâni, Viorel Condrea a suferit un accident în urma căruia s-a ales cu o fractură de şold. Știind că nu are asigurare medicală, a amânat cât a putut prezentarea la medic, dar durerile și imposibilitatea de a se deplasa l-au făcut să meargă până la urmă la spital, unde a fost internat imediat.

Ca să mai poată merge şi să mai poată lucra are nevoie de o proteză de şold. Medicul ortoped care se ocupă de el, dr. Marius Grămadă, ne-a spus că singura proteză pe care i-ar putea-o asigura spitalul este cea mai ieftină, recomandată pacienţilor peste 70 de ani. După 5 ani, aceasta nu mai este adecvată, provoacă dureri bolnavului și trebuie schimbată. O proteză adecvată vârstei lui Viorel Condrea costă 4.500 de lei și trebuie achitată de pacient. Cei care doresc să îl ajute o pot face prin intermediul ziarului sau direct la Viorel Condrea, la spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cititori ai ziarului Monitorul de Suceava s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Viorel Condrea.
 Vizualizări articol: 2343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cititori ai ziarului Monitorul de Suceava s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Viorel Condrea5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei