Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2015 - Anul XX, nr. 170 (5982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiţi să-şi execute pedepsele

Sucevenii condamnaţi recent în dosarul cărăuşilor de heroină şi cocaină s-au predat la poliţie ori direct la penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii condamnaţi recent de Curtea de Apel Suceava în dosarul cărăuşilor de heroină şi cocaină s-au predat la poliţie ori direct la penitenciar, a informat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, precizând că nu există informaţii că vreunul dintre inculpaţii trimişi la închisoare de judecători s-ar sustrage executării pedepsei.

Joi seară, au fost încarceraţi în arestul poliţiei judeţene Constantin Mitică Jardă, de 28 de ani, şi Mihai Marian Poroşnicu, de 26 de ani, ambii din municipiul Suceava, condamnaţi la câte cinci ani de închisoare. 

Pe lângă cei doi, au primit pedepse cu închisoare în acel dosar Lucian Lupu (10 ani de închisoare), George Ionuţ Bleancă (3 ani de închisoare) şi Ingrid Lesniac, fostă Tecuceanu (3 ani de închisoare).

Restul inculpaţilor (6) au primit pedepse cu suspendare, între 2 ani şi şase luni şi 3 ani, sub supraveghere.

Un singur inculpat, Cătălin Constantin Anghelina, a fost achitat, fiind considerat nevinovat de judecătorii Curţii de Apel Suceava, deşi, în primă fază, respectivul tânăr a primit la Tribunalul Suceava 12 ani de închisoare (despre această surprinzătoare diferenţă de opinie a unor magistraţi vom vorbi într-o ediţie viitoare a cotidianului nostru).

De altfel, la instanţa de fond, toţi cei 12 inculpaţi au primit pedepse grele cu închisoarea, fiind condamnaţi între 7 şi 15 ani de închisoare. De exemplu, cei doi tineri care s-au predat joi seară la IPJ Suceava, Poroşnicu şi Jardă, au primit la Tribunal câte 15 ani de fiecare, iar în apel, pedeapsa le-a fost redusă la câte cinci ani după gratii.

O bună parte dintre cei care îşi făceau deja bagajele pentru penitenciar au primit pedepse cu suspendare, pe 9 iulie a.c., la Curtea de Apel Suceava.

Inculpaţii din acest dosar au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de mare risc sau complicitate la această infracţiune, cel mai grav fiind că au implicat în această afacere şi numeroşi cărăuşi, tineri care şi-au riscat viaţa pentru a face bani, mulţi ajungând după gratii în diferite colţuri ale lumii, iar unul decedând în împrejurări misterioase în China.

 În total, cei 12 inculpaţi au fost puşi sub acuzare pentru 16 transporturi de stupefiante pe care le-ar fi organizat şi finanţat în perioada decembrie 2008 – martie 2009.

Membrii grupării, se arăta în rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată, au trimis cărăuşi pe trasee dintre cele mai diverse, din China şi Azerbaidjan, prin Turcia, spre ţări din Europa Occidentală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii condamnaţi recent în dosarul cărăuşilor de heroină şi cocaină s-au predat la poliţie ori direct la penitenciar.
 Vizualizări articol: 3191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii condamnaţi recent în dosarul cărăuşilor de heroină şi cocaină s-au predat la poliţie ori direct la penitenciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei