Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2015 - Anul XX, nr. 170 (5982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără

Scriitorii şi iubitorii de literatură SF se întâlnesc în acest weekend la Rădăşeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A doua ediţie a Taberei sci-fi Asphar destinată iubitorilor de literatură SF se desfăşoară în perioada 24-26 iulie a.c. la Rădăşeni, în organizarea ”Academiei de Aventură Pământul Viu Fălticeni”, cu colaborarea unor membri ai Clubului de Iniţiativă Literară din Suceava, Centrului de Resurse pentru Comunitate şi Grupului ”Citit în” din Cluj.

Potrivit organizatorilor, participanţii vor avea ocazia să întâlnească o serie de invitaţi din lumea literară şi artişti plastici, printre care Cătălin Badea-Gheracostea, Florin Haidamac, Constantin Horbovanu, Mircea Nanu-Muntean, George Sauciuc, Bianca Horbovanu, Antonio Stanca şi Călin Dănilă. În tabără vor fi organizate seri de teatru, proiecţii de filme şi activităţi de desen SF, fotografie sau body painting. De asemenea, tinerii pasionaţi de literatură vor avea ocazia să îşi citească propriile creaţii literare.

 

Dezbateri şi conferinţe despre arta SF

Vor mai avea loc prezentări ale cărţilor autorilor invitaţi, o sesiune deschisă de creaţie literară şi scenariu SF, moderată de scriitorii prezenţi, conferinţe susţinute de Cătălin Badea – Gheracostea, ”Nunta în Cer – Eliade pe înţelesul tinerilor”, ”Fantastica Românească după al doilea război mondial” şi ”Între vis şi coşmar – Utopica Românească”. Din programul celei de-a doua zile a taberei, derulată sub titlul ”Arta SF – o alternativă la realitate”, amintim atelierele de lucru şi sesiunile de creaţie, organizate pe următoarele categorii: desen, modelaj, tatuaje, body painting, fotografie, tehnici grafice, moderate de Călin Dănilă, Dan Purdilă şi Raluca Suciu, parada costumelor cu tentă şi identificabile cu operele SF (film şi carte), coordonată de Ramona Dănilă şi seara de teatru labirint. Ultima zi a taberei este rezervată pentru ”Lumea viitorului: utopie-distopie”, cu proiecţii de filme artistice şi documentare, prezentarea ”Gazetei SF”, ateliere de lucru pe temele ”Tehnologia şi lumea viitorului, ”Lumea virtuală: da sau nu”, dezbateri pe temele ”Jocurile video – o ameninţare reală?” şi ”Umanitate, robotică şi tehnologie”. Organizatorii au mai alocat timp special pentru discuţii despre bazele ştiinţei pentru SF şi ale SF pentru ştiinţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitorii şi iubitorii de literatură SF se întâlnesc în acest weekend la Rădăşeni.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scriitorii şi iubitorii de literatură SF se întâlnesc în acest weekend la Rădăşeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei