Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2015 - Anul XX, nr. 170 (5982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sondaj

Elevii suceveni au fost chestionaţi cu privire la sistemul educațional românesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 800 de elevi din 20 de licee din judeţ au fost chestionaţi cu privire la starea sistemului de învăţământ preuniversitar din România, tinerii suceveni nominalizând neajunsurile şi deficienţele cu care se confruntă şcolile în cadrul cărora studiază.

7.000 de chestionare au fost completate în ţară, rezultatul sondajului fiind analizat de Consiliul Național al Elevilor, care a lansat prima rezoluție privind viziunea elevilor asupra sistemului de învățământ din România.

Ciprian Ungureanu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, ne-a explicat că „respectivele chestionare au fost analizate, iar mai apoi, pe baza acestora, s-a redactat prima rezoluţie care include propuneri pentru un sistem educaţional avansat. Rezoluţia a fost dezbătută în cadrul Adunării Generale Extraordinare de la Buzău, din perioada 10-13 iulie, unde Suceava a fost reprezentantă de Veronica Albu, directoarea departamentului de Relaţii Publice”.

 

Care sunt nemulţumirile elevilor şi cum îşi propun aceştia să revoluţioneze sistemul

Curricula neactualizată, necorelată la așteptările, nevoile și interesele elevilor a fost recunoscută drept primul impediment în sistemul educațional Românesc. Consiliul Elevilor salută o viitoare modificare a curriculei ce ar trebui să fie mult mai mult axată pe nevoile și interesele elevilor.
Numărul mare de elevi dintr-o clasă, predarea teoretică, lipsa practicii şi accentul ridicat pe materiile de bacalaureat sunt alte bariere identificate. O evaluare semestrială a profesorilor de către elevi în mod secret privind ora de curs și o evaluare lunară a opiniei elevului privind starea sistemului de învățământ din România, cât și o fișă personalizată a fiecărui elev în care să fie incluse abilitățile sale sunt îmbunătățirile pentru care Consiliul Elevilor militează.
Consiliul mai vrea un sistem de învățământ axat pe elevi, în care este respectat Statutul lor, unde uniforma să nu fie obligatorie, iar în cazul introducerii ei, aceasta să fie oferită gratuit de școală. Mai mult, manualele claselor a XI-a și a XII-a trebuie să fie distribuite gratuit, numărul absențelor regândit în cadrul notei la purtare și să existe posibilitatea schimbării unui profesor.
Elevii vor excluderea mediilor generale din ciclul gimnazial din admiterea la liceu, însă cer apariția a două tipuri de bacalaureat.
Elevii reprezentanţi au menţionat că prin această rezoluţie s-a realizat un pas foarte important în activitatea de reprezentativitate și apărare a drepturilor elevilor din România şi s-a reușit expunerea pozițiilor ce au la bază nevoile exprimate de elevi.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional şi reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni au fost chestionaţi cu privire la sistemul educațional românesc.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii suceveni au fost chestionaţi cu privire la sistemul educațional românesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei