Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2015 - Anul XX, nr. 170 (5982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat european

Cetățean german încătușat joi de procurori pentru o fraudă de aproape 500.000 de euro și eliberat vineri de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cetăţean german acuzat de o fraudă de aproape 500.000 de euro a fost încătuşat joi la Suceava şi a stat mai puţin de 24 de ore în arestul poliţiei judeţene, de unde a fost eliberat vineri de judecătorii Curţii de Apel, care au respins propunerea de arestare preventivă, făcută în baza unui mandat european de arestare.

Georg Xaver Schiele a fost depistat joi în punctul de trecere a frontierei de la Stânca-Costeşti, judeţul Botoşani, iar la verificările făcute de autorități s-a constatat că pe numele acestuia figurează un mandat european de arestare preventivă.

Neamţul era dat în urmărire internaţională din august 2013 de către Tribunalul Districtual din Breclav – Republica Cehă, fiind condamnat la închisoare într-un dosar în care era acuzat de o fraudă de aproximativ 500.000 de euro.

Adus joi după-amiază în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Schiele a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri a fost dus la Curtea de Apel Suceava, cu propunere de arestare preventivă, în vederea extrădării.

Judecătorii, însă, au respins propunerea procurorilor şi au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de cetăţeanul neamţ, care figurează cu domiciliul în Târgu Mureş, magistraţii interzicându-i să părăsească România, cel puţin pentru următoarele 30 de zile.

Procurorii au făcut deja contestaţie, iar o decizie definitivă în privinţa arestării sau rămânerii în libertate a cetăţeanului neamţ urmează să fie luată săptămâna viitoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

De ce a fost condamnat neamţul la închisoare, în Cehia

Din datele solicitate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cetăţeanul german a fost acuzat şi condamnat în Cehia pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, reţinerea şi însuşirea pe nedrept a beneficiilor angajaţilor.

„La data de 26.05.2008, în calitate de preşedinte al Companiei Zefa Tvrdonice, împreună cu un cetăţean ceh – preşedinte al Consiliului de supraveghere din aceeaşi companie, cu intenţie, au pregătit şi efectuat tranzacţii comerciale, încheind cu Compania Orpella un contract de cumpărare în baza căruia fondurile şi proprietăţile de la prima companie au fost transferate la cea de-a doua, pentru preţul de 11.219.445 CZK (aproximativ 448.777 euro), ştiind că ei înşişi au cumpărat Compania Orpella, care nu avea nici un angajat şi nu desfăşura nici o activitate, şi au provocat pagube Companiei Zefa Tvrdonice în valoare de 12.282.030 CZK (491.281 euro)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetățean german încătușat joi de procurori pentru o fraudă de aproape 500.000 de euro și eliberat vineri de judecători.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cetățean german încătușat joi de procurori pentru o fraudă de aproape 500.000 de euro și eliberat vineri de judecători5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei