Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2015 - Anul XX, nr. 170 (5982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cercetări poliţie

Acum zece luni a spart Biserica Armenească din Suceava, vineri noapte a incendiat uşa lăcaşului de cult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a incendiat în noaptea de joi spre vineri uşa Bisericii Armeneşti „Sf. Cruce” din municipiul Suceava, după ce în urmă cu aproape zece luni a spart acelaşi lăcaş de cult şi a furat o sumă de bani.

 

Pompierii spun că dacă nu erau sesizaţi la timp, flăcările puteau cuprinde biserica

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 2.45, la 112 s-a primit un apel telefonic prin care o femeie care locuieşte în zona centrală a municipiului Suceava anunţa faptul că iese fum de la biserica armenească situată în imediata apropiere a Colegiului Naţional „Ștefan cel Mare” şi peste drum de autogară.

În câteva minute, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Suceava cu o autospecială, care a constatat că ardea uşa de la intrarea laterală şi exista pericolul de propagare la întreaga construcţie.

“Incendiul a fost lichidat la ora 3:35 şi a ars uşa din lemn şi s-au degradat un tablou electric şi zugrăveala interioară din zona altarului bisericii”, au transmis vineri reprezentanţii ISU Suceava, precizând că focul a izbucnit ca urmare a „folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Potrivit administratorilor lăcaşului de cult, nu s-a pătruns în interiorul bisericii şi nici nu s-au sustras bunuri sau valori, cercetările fiind preluate de judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care au întocmit un dosar penal pentru distrugere.

 

A spart biserica şi s-a întors să-şi recupereze geaca uitată la faţa locului

Poliţiştii au mai fost în urmă cu aproape un an la Biserica Armenească, tot în interes de serviciu, după ce lăcaşul de cult a fost spart de un hoţ. Acesta din urmă (spre finele lunii septembrie 2014)  a forţat cele două uşi din lemn de la intrarea principală în biserică, apoi cu nişte pietre a spart geamul de la următoarele uşi şi a intrat în lăcaşul de cult. A răscolit prin mai multe corpuri de mobilier şi a sustras aproape 800 de lei, bani provenind din vânzarea de lumânări.

Poliţiştii au reuşit să-l prindă atunci pe autor la scurt timp de la sesizarea faptei, după ce acesta s-a întors în zona lăcaşului de cult să-şi recupereze geaca uitată la faţa locului.

Culmea, acelaşi individ de atunci, un tânăr în vârstă de 20 de ani, Andrei C., din satul Dumbrăveni, comuna Rîşca, este principalul suspect şi în distrugerea prin incendiere din noaptea de joi spre vineri.

De altfel, potrivit informaţiilor furnizate de poliţişti, tânărul a fost prins vineri pe raza municipiului Suceava, fiind fugit de acasă de aproape o săptămână.

 

Anchetatorii vor să-l expertizeze psihiatric

Existând bănuiala că ar suferi de anumite afecţiuni psihice, Andrei C. urma vineri după-amiază să fie dus în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru a fi luată măsura internării în secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

Acelaşi Andrei C., spun polițiștii, mai este cercetat şi în alte fapte de furt comise pe raza municipiului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acum zece luni a spart Biserica Armenească din Suceava, vineri noapte a incendiat uşa lăcaşului de cult.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Acum zece luni a spart Biserica Armenească din Suceava, vineri noapte a incendiat uşa lăcaşului de cult5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei