Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2015 - Anul XX, nr. 169 (5981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locuri neocupate

Zeci de clase goale în liceele tehnologice şi colegiile tehnice din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licee tehnologice şi colegii tehnice au propus, pentru anul şcolar 2015-2016, câteva specializări ce au fost ocolite de viitorii liceeni, astfel că unităţile vor rămâne din toamnă cu zeci de clase goale, numărul locurilor neocupate fiind de 591.

Mediile de admitere din acest an fost mari, astfel că absolvenţii claselor a VIII-a şi-au permis să se îndrepte către specializările liceelor teoretice, în detrimentul profilelor tehnice.

Ieri a avut loc cea de-a doua etapă de admiterela liceu pentru cei care au ratat prima repartizare computerizată. 63 de candidaţi s-au înscris şi şi-au depus opţiunile pentru admiterea în liceu pentru a-şi adjudeca unul din locurile rămase neocupate după prima repartizare computerizată, care a avut loc în data de 14 iulie.

 

Liceele cu cele mai multe locuri libere

La Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, 111 locuri nu au fost ocupate în primele două etape de admitere în învăţământul liceal, iar la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” 62 de locuri nu şi-au găsit candidaţi. Tot din municipiul Suceava, specializările Mecanică şi Electric, de la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu”, nu au avut căutare printre tineri, 61 de locuri rămânând neocupate.

La Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, fostul liceu agricol, au rămas libere 42 de locuri, cele mai multe la specializările Agricultură şi Construcţii.

Specializări care nu au stârnit interes elevilor regăsim şi la Liceul Tehnologic "Oltea Doamna" Dolhasca, Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" Dumbrăveni, Liceul Tehnologic "Liviu Suhar" Iacobeni, Liceul Tehnologic "Tomşa Vodă" Solca şi Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc.

Clasele fără candidaţi au efecte nefaste pentru unităţile de învăţământ în cauză:  restrângeri de activitate didactică, comasări de clase, buget mai mic din cauza finanţării per elev.

Peste 15.000 de locuri au rămas neocupate în cadrul liceelor din ţară.

Absolvenţii de gimnaziu care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu primesc o nouă şansă în etapa a III-a de admitere, de la începutul lunii septembrie. 

În zilele de 3 şi 4 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de clase goale în liceele tehnologice şi colegiile tehnice din judeţ.
 Vizualizări articol: 2421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de clase goale în liceele tehnologice şi colegiile tehnice din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei