Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2015 - Anul XX, nr. 167 (5979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

„Dorna, plai de joc şi cântec”

Festival naţional pentru copii şi tineret, în cadrul Zilelor Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Zilelor Dornei, în perioada 20- 22 iulie se desfăşoară cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional pentru copii şi tineret „Dorna, plai de joc şi cântec”. Manifestarea, aflată la cea de-a VIII-a ediţie, a început luni, 20 iulie, la Primăria din Vatra Dornei, unde a avut loc întâlnirea ansamblurilor participante cu autorităţile locale. În acest an participă ansambluri din ţară, dar şi din Turcia  şi Cehia. Cuvântul de bun venit din partea gazdelor a fost adresat de prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, de primarul Ilie Boncheş şi de viceprimarul Nicușor Cojocaru.

La deschiderea oficială a festivalului a participat şi Daniela Călugăru, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, care a scos în evidenţă importanţa activităţilor nonformale desfăşurate în cluburile şi palatele copiilor din ţară, arătând totodată cât de benefic este ca tinerii să-şi formeze anumite deprinderi pentru viaţă în aceste instituţii şi să-şi dezvolte talentul. Aprecierea acestor tipuri de activităţi cultural-artistice a fost făcută şi de preşedinta juriului festivalului, conferenţiar dr. Eugenia Maria Paşca. Au mai luat parte la deschiderea festivalului Petre Horvat, reprezentantul Centrului Cultural Bucovina, col.(r) Ioan Abutnăriţei, reprezentantul CJ Suceava, autorităţi locale, profesori instructori şi tinerii artişti.

 

Parada portului popular

De la ora 16,30, după o ploaie puternică, pe traseul Casa de cultură - primărie - Parcul Central  a avut loc parada portului popular, care a adunat pe traseu multă lume, printre care şi mulţi turişti aflaţi în staţiune. La paradă au participat şi patru de cai de rasă de la Caii Bucovinei. În acest an, parada a fost deschisă de Fanfara „Rotaria” a Palatului Copiilor Vaslui, urmată de Ansamblurile folclorice „Plaiurile Dornelor” şi „Balada Dornelor” din Vatra Dornei, Ansamblul folcloric „Yalova” din Turcia,  Ansamblul „Horenacek” din Cehia, „Tufeneanca” din Olt, „Doina Casimcei” din Tulcea, „Codruleţul” din Botoşani, „Cununa” din Sălaj, „Poieniţa” din Poiana Stampei, „Bistriţa Aurie" din Ciocăneşti. Vor mai evolua Ansamblurile „Ciobănaşul" din Rădăuţi, „Cununa Someşeană” din Bistriţa Năsăud şi „Arcanul” din Câmpulung Moldovenesc.

Parcul Central din staţiunea Vatra Dornei este animat de aceste spectacole concurs, iar miercuri, 22 iulie, vor fi decernate premiile şi va avea loc Spectacolul de gală. Tot miercuri dimineaţă, participanţii la festival vor lua parte la o activitate ce va avea loc la cota 1.300, pe Dealu Negru, la telescaun, sub titlul „Jocul popular ne uneşte”. Aici, fiecare grup are la dispoziţie 20 de minute pentru a exemplifica şi a-i învăţa pe ceilalţi participanţi un dans popular din zona folclorică pe care o reprezintă.

Turiştii aflaţi în oraşul staţiune au ocazia să participe în mod gratuit la spectacolele oferite de copii şi tineri din diverse zone ale ţării.  Acestea au loc pe scena din Parcul Central din apropierea Izvorului Sentinela.  Pe timpul desfăşurării Festivalului „Dorna, plai de joc şi cântec”, în Parcul Central este organizat Târgul naţional al copiilor meşteşugari.

Festivalul „Dorna, plai de joc şi cântec” este organizat de  Clubul Copiilor Vatra Dornei, cu sprijinul IŞJ Suceava, al Ministerului Educaţiei, al Primăriei şi Consiliului Local Vatra Dornei, dar şi cu sprijinul unor sponsori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festival naţional pentru copii şi tineret, în cadrul Zilelor Dornei.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Festival naţional pentru copii şi tineret, în cadrul Zilelor Dornei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei