Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2015 - Anul XX, nr. 166 (5978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

Numărul turiştilor din judeţ este în creştere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suceava anul acesta a crescut, potrivit ultimelor date furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava. Din raportul prezentat de această instituţie reiese faptul că în structurile de primire turistică din judeţul Suceava, în luna mai 2015 au fost cazaţi 26.756 de turişti, numărul lor fiind mai mare cu 28,1% faţă de luna aprilie a acestui an. De asemenea, numărul turiştilor care au fost cazaţi în judeţ în luna mai 2015 a crescut cu 14,5% faţă de perioada similară din anul 2014. Din numărul total al turiştilor, 64,5% au preferat să fie cazaţi în hoteluri, 15% în pensiuni agroturistice, 12,4% în pensiuni turistice şi 8,1% în celelalte tipuri de structuri de primire turistică, respectiv moteluri, hosteluri, vile turistice sau cabane turistice.

Potrivit datelor de la Direcţia de Statistică, cei mai mulţi dintre turişti au preferat să se cazeze în localităţile montane ale judeţului Suceava, respectiv 41,4%. A doua zonă ca importanţă din judeţ a fost municipiul Suceava, cu 30,1%, urmată de ”alte localităţi şi trasee turistice”, cu 15,6% şi de zona staţiunii balneare Vatra Dornei, cu 12,9%.

Din numărul total al turiştilor care au vizitat judeţul Suceava în luna mai a acestui an, 79,9% au fost turişti români şi 20,1% turişti străini.  

Din totalul turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică din judeţul Suceava, 89,5% provin din Europa, iar dintre aceştia, peste 86% au venit din ţări ale Uniunii Europene.  

Cei mai mulţi turişti străini care au venit în judeţul Suceava în luna mai 2015 au fost din Germania (19,6%), Italia (11,8%), Franţa (8,7%), Austria (7,1%), Spania (6,8%), Republica Moldova (6,5 %) şi Polonia (5,0%).

În raportul Direcţiei Judeţene de Statistică se mai arată că în mai 2015, indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune din judeţul Suceava a fost de 25,5%, mai mare cu 3,2% faţă de luna aprilie 2015şicu 5,2% faţă de luna mai 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul turiştilor din judeţ este în creştere.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul turiştilor din judeţ este în creştere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei