Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2015 - Anul XX, nr. 164 (5976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ceremonie

Cei mai tineri absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au primit gradul de sergent major

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe Aleea pietonală din faţa Primăriei municipiului Fălticeni a avut loc vineri, 17 iulie, ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar absolvenţilor, seria 2013-2015, a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni. Festivitatea, la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Suceava, ai instituţiilor din judeţ cu atribuţii în ordinea şi liniştea publică, ai ISU, ai Centrului Militar Judeţean, ai Poliţiei de Frontieră, ai STS, ai comunităţii locale, ai rudelor şi prietenilor celei de-a şasea promoţii de absolvenţi a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi, a debutat cu prezentarea onorului colonelului Cristian Niţu, reprezentantul Inspectorului General al Jandarmeriei Române şi salutul celei mai tinere generaţii de subofiţeri jandarmi.

După discursul col. Ionel Postelnicu, locţiitorul comandantului Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, şi o slujbă de binecuvântare a tinerilor jandarmi, colonelul Mihai Munteanu, şeful Biroului planificare, metodică şi informare documentare din cadrul şcolii, a dat citire Ordinului inspectorului general al Jandarmeriei, de acordare a gradului de sergent major promoţiei 2015, precum şi Ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie.

 

A fi militar este o vocaţie şi o datorie pe care o pot duce la bun sfârşit cei cu adevărat puternici

Col. Ionel Postelnicu, locţiitorul comandantului Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, a spus: „În această zi de sărbătoare, tinerii care cu doi ani în urmă au optat pentru a urma cursurile acestei şcoli în speranţa unui viitor mai bun, mai sigur, exprimându-şi dorinţa de a se afla în slujba oamenilor, a legii şi a ţării, vor deveni subofiţeri jandarmi. Odată cu promoţiile de absolvenţi, şcoala a cunoscut o dezvoltare instituţională remarcabilă, fapt datorat eforturilor conjugate ale personalului de comandă, didactic şi didactic auxiliar şi elevilor din toate seriile, care ne-au sprijinit pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a actului educativ. Sprijinul permanent şi încrederea de care ne-au asigurat reprezentanţii eşalonului superior ne-au motivat să devenim un furnizor de pregătire stabil şi credibil al Jandarmeriei Române. A fi militar nu este o meserie obişnuită. Este, în primul rând, o vocaţie şi o datorie pe care o pot duce la bun sfârşit cei cu adevărat puternici şi responsabili”.

Au fost acordate diplome de merit absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură: sg. maj. Pavel-Gabriel Faraon, sg. maj. Bogdan Dimitrie Ţabrean şi sg. maj. Costel-Bogdănel Tarcan, şi a luat cuvântul şeful promoţiei 2015, sergentul major Pavel-Gabriel Faraon.

Acesta din urmă a declarat: „Ne amintim cu drag de ziua în care, acum doi ani, păşeam cu o uşoară temere în această instituţie, însă eram plini de speranţă şi dornici de a duce la bun sfârşit misiunea începută. Încheiem astăzi în aceeaşi formaţie şi cuprinşi de aceleaşi emoţii, dar mult mai încrezători în noi şi cu un alt statut, subofiţeri jandarmi profesionişti, cu drepturi depline în Jandarmeria Română, pregătiţi să slujim patria, să apărăm ordinea de drept şi să devenim sprijinul cetăţeanului. Prin perseverenţă, rigoare, disciplină, respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi am reuşit parcurgerea celor doi ani de şcoală asimilând un bagaj considerabil de cunoştinţe sub îndrumarea instructorilor militari, cărora le mulţumim că au fost alături de noi pentru a ne călăuzi paşii pentru a deveni ceea ce ne-am dorit. Ne luăm în momentul de faţă angajamentul să reprezentăm cu onoare şi demnitate uniforma de jandarm şi templul pregătirii noastre profesionale, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi <Petru Rareş> Fălticeni”.

În cadrul manifestării au mai luat cuvântul Constantin Harasim – prefectul judeţului Suceava, Alexandru Rădulescu – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Coman – primarul municipiului Fălticeni şi a fost citit mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

„Sunteţi generaţia care îşi începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care vi se cuvin. Intraţi în activitate la termenul stabilit, aveţi un cadru legal care vă protejează pe dumneavoastră şi familiile dumneavoastră, dotările logistice au fost îmbunătăţite semnificativ, iar drepturile financiare vă sunt respectate”, se precizează în mesajul ministrului Gabriel Oprea.

 

Defilarea absolvenţilor în aplauzele asistenţei

După mesajul lui Gabriel Oprea, rostit de reprezentantul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonel Cristian Niţu, a urmat defilarea absolvenţilor în aplauzele asistenţei şi pe ritmurile Muzicii Militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

În perioada 6-16 iulie, elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, seria 2013-2015, au susţinut examenul de absolvire la finalul celor doi ani de şcolarizare. Media generală de absolvire a constituit criteriul după care s-a făcut clasamentul absolvenţilor în vederea repartiţiei acestora în unităţile operative, repartiţie care s-a desfăşurat tot vineri, în sistem videoconferinţă, după ceremonia de absolvire şi de acordare a gradului de sergent major.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai tineri absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au primit gradul de sergent major.
 Vizualizări articol: 2635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cei mai tineri absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au primit gradul de sergent major5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei