Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Mâini dibace, minți agere”

Școala de vară, ediţia a VI-a, organizată de Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava, în colaborare cu Asociaţia „Mereu Tineri”, organizează în perioada 27 iulie - 14 august o nouă serie de activități cultural-educative pentru copii și tineri, Şcoala de vară, ediţia a VI-a. Proiectul se numește „Mâini dibace, minți agere” și este realizat cu sprijinul municipalităţii sucevene. Pr. paroh Gheorghe Husarciuc ne-a spus că tradiţia organizării şcolilor de vară la parohia unde slujeşte a început ca un mod de concretizare a dorinţei de a-i strânge pe tineri împreună, într-o încercare de folosire utilă a timpului liber, pentru îmbogăţirea cunoştinţelor și pentru apropierea lor de valorile culturale, religioase și naţionale.

„La început, şcolile noastre de vară aveau un caracter preponderent teoretic. De câțiva ani, deoarece și vârsta medie a celor interesați să participe a scăzut, încercăm să diversificăm cu activități practice. Astfel, dacă anul trecut formatul Şcolii de vară s-a îmbogățit cu un atelier de pictură bizantină, anul acesta am adăugat noi ateliere de creație: de sculptură, de quilling, de origami, de croșetat eșarfe, de împletit cruciulițe etc.”, a explicat preotul Gheorghe Husarciuc.

Ca și în anii trecuți, organizatorii au încercat să atragă în realizarea activităților și instituții de învățământ, prin participarea cadrelor didactice, ca și coordonatori, și a elevilor, ca beneficiari. Parteneri în acest proiect sunt: Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava. Programul detaliat al activităților poate fi consultat pe blogul Asociaţiei „Mereu Tineri”: http://asociatiamereutineri.blogspot.ro. Locul de desfășurare a activităților este anexa Bisericii Acoperământul Maicii Domnului Suceava, iar înscrierile se încheie pe 20 iulie. Mai multe detalii, la telefon 0742 606 005.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala de vară, ediţia a VI-a, organizată de Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala de vară, ediţia a VI-a, organizată de Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei