Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate publică

Șase comunităţi mari de romi din Suceava solicită angajarea de mediatori sanitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii comunităţilor de romi din Dolhasca, Dorneşti, Vereşti, Vicovu de Sus, Pătrăuţi şi Valea Moldovei, împreună cu primarii din aceste localităţi, au solicitat, miercuri, în cadrul ședinţei Grupului de lucru mixt, angajarea a șase mediatori sanitari pentru îmbunătăţirea accesului la servicii medicale a membrilor acestei etnii. Conform unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, la întâlnirea organizată de Biroul Judeţean pentru Romi din prefectură au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din localităţile cu comunităţi mari de romi - Dolhasca, Valea Moldovei, Dorneşti, Vereşti, Pătrăuţi, Vicovu de Sus, Comăneşti, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar (IŞJ), ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Sucursala Suceava.

Solicitarea de mediatori sanitari a fost susţinută și de directorul adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, în ideea că aceștia pot sprijini autorităţile în implementarea programelor de sănătate adresate comunităţilor cu romi.

Același lucru este valabil și pentru sistemul de învăţământ, unde legătura dintre școală și comunitatea romă este facilitată de mediatorii școlari.

”Experţii locali pentru romi existenţi la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ reprezintă principala interfaţă dintre autorităţile publice locale şi comunităţile de romi. Ei au un rol esenţial în procesul de facilitare comunitară şi la nivel local sunt responsabili în organizarea grupurilor de iniţiativă locală (GIL)”, este declaraţia de presă a prefectului de Suceava, Constantin Harasim, în legătură cu acest subiect.

În cadrul întâlnirii de miercuri, participanţii la Grupul de lucru mixt au mai discutat despre proiectele aflate în derulare pentru comunitatea romă din judeţul Suceava, care oficial numără 12.800 de persoane. Numărul real al acestora ar fi, însă, potrivit liderilor romi din judeţ, de aproximativ 25.000 de oameni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase comunităţi mari de romi din Suceava solicită angajarea de mediatori sanitari.
 Vizualizări articol: 1887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Șase comunităţi mari de romi din Suceava solicită angajarea de mediatori sanitari2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 iul 2015, 11:15:31
Ce le trebuie mediatori sa-i invete cum sa se spele, sa foloseasca sapun , pasta de dinti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei