Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termene

La modernizarea zonei din jurul Palatului Administrativ Suceava se bate pasul pe loc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După un început promiţător, continuarea modernizării zonei centrale a municipiului Suceava, prin placarea cu granit a zonei din jurul sediului Palatului Administrativ, bate pasul pe loc.

Lucrarea, demarată pe 30 iunie de firma Victor Construct Botoşani, care a câştigat licitaţia organizată în acest scop de Primăria Suceava, cuprinde o porţiune destul de mare din strada Ştefan cel Mare – în continuarea zonei modernizate odată cu realizarea parcărilor subterane, dar şi o laterală a Palatului Administrativ, unde va fi amplasată şi statuia domnitorului Petru Muşat.

Pe imensa zonă decopertată de aproape două săptămâni abia se vede vreo mişcare, cei patru oameni care lucrează acolo montând încă bordurile de delimitare a zonelor pietonale, în vreme ce lucrările grele, care necesită nu doar pricepere, ci şi fineţe, nu au cum fi demarate mai devreme de finele lunii, asta dacă lucrările pregătitoare – la reţelele electrice, la sistemul de colectare a apei pluviale şi multe altele, vor merge strună, fără „surprize”.

Impresia tuturor celor care trec pe acolo este că, în ritmul actual, constructorul riscă să fie „surprins” de iarnă cu pavelele de granit încă în paleţii în care au fost livrate, pentru că lucrarea este una complexă, care nu poate fi făcută peste noapte nici dacă aduce o armată de oameni.

„Din păcate, lucrările de modernizare a zonei din jurul Palatului Administrativ nu se încadrează în termenul propus”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care, la demararea acestora, se arătase încrezător că lucrarea va fi făcută în mai puţin de o lună de zile.

„Nu am nimic cu Victor Construct, nu le caut nod în papură, dar când am mers acolo, pe şantier nu erau decât doi oameni la lucru, iar alţi doi stăteau în baracă, la umbră. Nici un utilaj cu care să se lucreze, nu mobilizare de forţe. Trebuie neapărat să aducă forţă de muncă, pentru că în ritmul ăsta abia de termină în octombrie”, a spus Lungu, care le-a dat o „bilă neagră” celor de la Victor Construct, care au de montat granit în continuarea celui montat de General Construct, în cadrul proiectului anterior de modernizare a centrului Sucevei.

De cealaltă parte, reprezentanţii constructorului spun că în nici un moment nu s-a spus că lucrarea va fi finalizată luna aceasta, termenul legal de finalizare a lucrării, conform autorizaţiei eliberate, fiind 1 noiembrie.

„Vom finaliza lucrarea, pe porţiunea îngrădită, mai devreme decât ni s-a cerut, adică în jurul datei de 15 august. Lucrările de acum, la terasamente, nu au cum fi făcute cu mulţi oameni, de aceea pare că nu sunt mobilizate forţe suficiente. De sâmbătă vom lucra la straturile suport, iar din 27 iulie se va trece la montarea granitului”, a precizat managerul de lucrări al firmei Victor Construct.

Lucrările sunt realizate de asocierea de firme Victor Construct - AVB Total Proiect, care a câştigat licitaţia angajându-se să facă lucrarea pentru o sumă cu aproximativ 500.000 de lei mai mică decât valoarea estimativă a proiectului. Contractul a fost semnat pentru suma de 2.497.642 de lei plus TVA.

Odată finalizată această modernizare, zona placată cu granit va deveni pietonală, dar cu posibilitate de acces auto, fiind prevăzute şi 36 de locuri de parcare, care vor fi vizibile prin montarea de plăci cu nuanţe diferite. Zece locuri vor fi amenajate în dreapta-faţă și alte 26 de locuri în partea lateral-dreapta a Palatului Administrativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La modernizarea zonei din jurul Palatului Administrativ Suceava se bate pasul pe loc.
 Vizualizări articol: 1642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La modernizarea zonei din jurul Palatului Administrativ Suceava se bate pasul pe loc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei