Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Faţadele clădirilor istorice din Câmpulung Moldovenesc sunt reabilitate din fondurile primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe clădiri istorice din zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc sunt reabilitate cu fonduri alocate de primărie. Edilul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, ne-a declarat că în luna februarie a acestui an Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat un program multianual pentru reabilitarea clădirilor istorice. Mihăiţă Negură a arătat că în hotărârea de consiliu local adoptată în acest sens s-au stabilit toate procedurile legale de reabilitare a acoperişurilor şi a faţadelor clădirilor respective, fie că sunt proprietăţi private sau ale statului.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc a arătat că printre primele clădiri reabilitate a fost Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Bogdan Vodă”, la care au fost reabilitate faţada, acoperişul, au fost înlocuite burlanele, investiţia totală depăşind 300.000 de lei. Tot anul acesta, în luna iunie, a fost finalizată reabilitarea bisericii romano-catolice. Mihăiţă Negură a spus că anul acesta se împlinesc 200 de ani de la construcţia acestei biserici, iar cu acest prilej, duminică, 19 iunie, de la ora 9:00, va fi oficiată o liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, la slujbă urmând să fie prezenţi şi deputatul Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, precum şi personalităţi culturale şi politice sucevene.

Negură a precizat că Primăria Câmpulung Moldovenesc a alocat pentru reabilitarea bisericii o sumă de aproximativ 70.000 de lei. Lucrările au constat, printre altele, în repararea acoperişului, înlocuirea burlanelor şi a ulucilor, precum şi reabilitarea faţadelor de la biserică şi casa parohială.

Mihăiţă Negură a precizat că recent s-au finalizat şi lucrările de reabilitare a Grădiniţei cu Program Prelungit „Floare de Colţ”. Negură a arătat că de la sfârşitul lunii iulie a.c. la parterul clădirii va funcţiona noua „Casă a căsătoriilor” din Câmpulung Moldovenesc. Negură a spus că valoarea totală a acestei investiţii este de circa 80.000 de lei, sumă în care sunt incluse şi lucrările pentru montarea instalaţiilor termice la grădiniţă şi „Casa căsătoriilor”.

 

Primăria alocă 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea fostei primării din Câmpulung

Mihăiţă Negură a subliniat că una dintre cele mai importante investiţii cu bani de la bugetul local va fi reabilitarea faţadei fostei primării din Câmpulung Moldovenesc, o clădire de patrimoniu, construită în anul 1886. Negură a spus că fosta primărie este cea mai importantă clădire din Câmpulung Moldovenesc, valoarea investiţiei fiind estimată la 2,2 milioane de lei, licitaţia urmând să fie organizată în toamna acestui an.

„Etajul acestei clădiri este al primăriei, în timp ce spaţiile de la parter au proprietari privaţi, iar toată investiţia va fi suportată din bugetul local. Trebuie spus că potrivit regulamentului de reabilitare adoptat în Consiliul Local, primăria va reabilita faţadele, chiar dacă spaţiile sunt private sau de stat. Noi trimitem proprietarilor privaţi notificări la care ei trebuie să-şi dea acordul ca primăria să reabiliteze imobilele, iar la final fiecare va primi factura pentru lucrările care s-au executat pe spaţiile lor. Iar la fosta primărie avem deja aprobările de la 11 din numărul total de 15 proprietari privaţi”, a spus Negură. El a adăugat că în viitor vor mai fi reabilitate clădirile fostului tribunal, „Clubul sportiv”, poşta veche şi fostul hotel Carpaţi.

Mihăiţă Negură a remarcat faptul că după ce primăria a început aceste lucrări, mai mulţi proprietari de spaţii din zona centrală au început la rândul lor să-şi reabiliteze clădirile, dând ca exemplu clădirile notarului Rotaru, Terracad, dar şi un spaţiu al omului de afaceri Cornel Fortine.

„Zona centrală a municipiului are clădiri construite în timpul imperiului austriac, clădiri cu o istorie bogată şi cu o arhitectură deosebită, austriacă. Din acest motiv am luat decizia să reabilităm aceste clădiri vechi, iar la final vom schimba complet imaginea municipiului Câmpulung Moldovenesc”, a spus Mihăiţă Negură. El a amintit şi de lucrările de reabilitare a hotelului Zimbru, preluat de oamenii de afaceri suceveni Petrică şi Dumitru Negrea. „Faptul că doi fraţi suceveni au preluat acest hotel, dar şi cabana Rarău, şi au început lucrările de reabilitare, mă face mult mai optimist în ceea ce priveşte viitorul acestei comunităţi, inclusiv prin finalizarea celei mai importante investiţii în turism din Moldova şi chiar din ţară, şi anume pârtia de schi de pe masivul Rarău”, a declarat Mihăiţă Negură.

Primarul din Câmpulung a mai precizat că pentru biblioteca municipală a fost depus un proiect pentru reabilitarea clădirii care ar urma să fie finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, acesta trecând de prima etapă de avizare.

Mihăiţă Negură a ţinut să amintească şi faptul că anul acesta au fost finalizate lucrările de reabilitare în interiorul actualei primării, urmând ca în 2016 să fie modernizată faţada exterioară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Faţadele clădirilor istorice din Câmpulung Moldovenesc sunt reabilitate din fondurile primăriei.
 Vizualizări articol: 2450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Faţadele clădirilor istorice din Câmpulung Moldovenesc sunt reabilitate din fondurile primăriei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei