Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iul 2015 - Anul XX, nr. 163 (5975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Escrocherii prin telefon

Bătrână înşelată cu 4.000 de lei de un fals medic care i-a spus că fiica ei a suferit un accident grav

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 85 de ani, din municipiul Suceava, i-a dat unui necunoscut toţi banii din casă, după ce a fost sunată pe telefonul fix de un fals doctor care i-a spus că fiica ei a suferit un accident rutier grav şi are nevoie de o sumă semnificativă de bani pentru tratament.

Este o escrocherie prin aşa-zisa metodă a „accidentului”, care a făcut zeci de victime pe raza judeţului. În ultima perioadă, însă, poliţiştii nu s-au mai confruntat cu astfel de cazuri, după ce au reuşit să-i prindă pe mai mulţi indivizi care făceau astfel de escrocherii, fiind vorba în majoritatea cazurilor de deţinuţi închişi în penitenciare din ţară, care aveau complici în libertate, complici care scoteau banii trimişi de victime prin serviciile de transfer bancar, fie se deplasau la locuinţele păgubiţilor, pentru a ridica personal banii, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul bătrânei în vârstă de 85 de ani.

 

„Doctorul” i-a cerut 5.000 de euro

Safta A. a sesizat poliţia despre acest caz abia miercuri dimineaţă, deşi fapta s-a petrecut cu o zi în urmă.

Bătrâna le-a povestit poliţiştilor că marţi, în jurul prânzului, a fost sunată pe telefonul fix de la domiciliu de un necunoscut care s-a recomandat a fi doctor şi i-a spus că fiica ei a fost accidentată grav şi se află internată la un spital în municipiul Bucureşti, iar pentru tratament este necesară suma de 5.000 de euro.

Interlocutorul i-a cerut de asemenea să nu închidă telefonul, pentru a nu pierde chipurile legătura telefonică. Octogenara i-a mărturisit că are în casă doar suma de 4.000 de lei, moment în care „doctorul” i-a solicitat datele de stare civilă şi adresa, precizând că la domiciliul ei se va prezenta în scurt timp un delegat care va ridica suma de bani. Sub teroarea veştii că fiica ei este în stare gravă, bătrâna nu s-a gândit nici o clipă că ar fi o escrocherie la mijloc, mai ales că în aproximativ o oră la uşa ei a bătut un tânăr de aproximativ 25-30 de ani, care i-a spus că a fost trimis de „domnul doctor” şi a ridicat plicul cu suma de bani.

Păgubita a aflat abia a doua zi că fiica ei este în regulă şi că nu a păţit nimic şi că tot scenariul a fost opera unor escroci.

„Cercetările sunt continuate, fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune’’, au transmis ieri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţiştii bănuiesc că e nouă grupare de escroci care acţionează pe raza judeţului, avertizând din nou cetăţenii asupra acestui mod de operare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână înşelată cu 4.000 de lei de un fals medic care i-a spus că fiica ei a suferit un accident grav.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătrână înşelată cu 4.000 de lei de un fals medic care i-a spus că fiica ei a suferit un accident grav5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Telefoane mobile in celule trimis de
(18 iul 2015, 02:05:07
de aia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei