Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2015 - Anul XX, nr. 161 (5973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizare computerizată

Topul liceelor cu medii mari de admitere este dominat de colegiile „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a publicat marţi, 14 iulie, rezultatele admiterii computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII-a în liceele din judeţ.

Topul liceelor în cadrul cărora candidaţii au fost admişi cu medii foarte mari este dominat de colegiile „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava.

Concurenţa cea mai ridicată a fost pentru un loc în cadrul specializărilor de ştiinţe ale naturii (engleză) şi mate-info (engleză) de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi tot pentru mate-info (engleză) de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

La specializarea ştiinţe ale naturii, bilingv engleză, de la Colegiul „Petru Rareş”, mediile de admitere s-au situat în intervalul 9,71-9,96, cu menţiunea că au fost disponibile doar 14 locuri.

La clasa de matematică-informatică, bilingv engleză, a Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava, viitorii boboci au fost admişi cu medii între 9,70 şi 10.

La clasa de matematică-informatică, bilingv engleză, a Colegiului „Petru Rareş” Suceava, candidaţii au fost admişi cu medii cuprinse între 9,61 şi 9,99.

În urma repartizării computerizate, 12 elevi suceveni au fost admişi cu medii de 10.

Din toamnă, cinci dintre aceştia vor studia la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, patru au fost admişi la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, doi la Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi unul la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

La polul opus, 324 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost admişi la liceu cu medii mai mici de 5. Cea mai mică medie de admitere din acest an este 2,48, aparţinând unui elev al Şcolii Gimnaziale „T. Stefanelli” Câmpulung Moldovenesc, acesta fiind admis la Liceul Tehnologic Nr. 1 din acelaşi oraş.

Alţi doi elevi au fost admişi cu 2,59, respectiv 2,89, la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca.

Totodată, 61 de absolvenţi din alte judeţe au ales să urmeze cursurile liceelor din Suceava. Cei mai mulţi au absolvit şcoli din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, cu medii de admitere între 4,82 şi 9,96.

 

Specializările de la „Ştefan cel Mare” şi „Petru Rareş” din Top 50 naţional

Ministerul Educaţiei a alcătuit ieri o ierarhie a celor mai bune 50 de specializări din ţară, în funcţie de ultimele medii cu care absolvenţii au fost admişi. Specializarea ştiinţe ale naturii, engleză, de la „Petru Rareş”, figurează pe locul 23, cu o ultimă medie de admitere de 9,71, specializare unde au fost disponibile doar 14 locuri, şi nu 28.

Pe locul 26 în ierarhia Ministerului Educaţiei figurează Colegiul „Ştefan cel Mare”, mate-info, engleză, cu ultima medie de admitere 9,70.

 

Mediile de admitere la liceele din judeţ

La specializarea matematică-informatică, la Colegiul „Petru Rareş”, admiterea s-a realizat cu medii între 9,39 şi 9,99. La ştiinţe sociale, ultima medie de admitere a fost 9,19, la ştiinţe sociale (engleză) – 9,24, iar la clasa de filologie s-a intrat cu medii între 8,34 şi 9,71.

La Colegiul „Ştefan cel Mare”, toate ultimele medii de admitere au fost peste 9.

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, la matematică-informatică, elevii au fost admişi cu medii cuprinse între 9,08 şi 9,96, la ştiinţe sociale mediile au fost între 8,64 şi 9,76, iar la filologie elevii au fost repartizaţi cu note de la 8,59 la 9,48.

La Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, mediile de admitere de la specializarea matematică-informatică sunt între 9,25 şi 10, la ştiinţe sociale şi ştiinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost 8,66, iar la filologie 8,43.

La Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la specializarea mate-info, ultima medie de admitere a fost 8,99, la ştiinţe ale naturii – 8,25, filologie – 7,61 şi ştiinţe sociale – 7,64.

La Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, cele mai mari medii de admitere, de la 8,88 la 10, au fost la clasele de mate-info. La filologie, mediile au fost între 8,13 şi 9,59. Medii mai mici au fost la specializările profilurilor tehnic şi servicii.

La Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni, la mate-info, elevii au fost admişi cu medii între 8,99 şi 9,99, la ştiinţe ale naturii 8,87-9,89, filologie 8,29–9,77 şi ştiinţe sociale – 7,99-9,73.

La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, la mate-info, viitorii elevi au medii de admitere de la 8,59 la 9,34, iar la profilul comerţ, mediile de admitere au fost între 7,79 şi 8,89. Ultima medie de admitere la specializarea economic a fost 6,93, la estetica şi igiena corpului omenesc – 7,02 şi la turism şi alimentaţie – 6,91.

La Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, la filologie, mediile de admitere au fost între 7,92 şi 8,56, la matematică-informatică 7,22-9,53 şi ştiinţe ale naturii 7,30-9,20.

La Colegiul tehnic Rădăuţi, la ştiinţe sociale ultima medie de admitere a fost 8,08, ştiinţe ale naturii – 8,01, filologie – 7,94, mate-info – 7,77 şi economic – 7,57.

Rezultatele cu toţi elevii repartizaţi, numărul de locuri şi clasamentele judeţene şi naţionale sunt publicate pe site-ul www.admitere.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Topul liceelor cu medii mari de admitere este dominat de colegiile „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 3423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Topul liceelor cu medii mari de admitere este dominat de colegiile „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei