Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2015 - Anul XX, nr. 161 (5973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe ultima sută de metri

Rosal a blocat semnarea contractului de salubrizare menajeră a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Semnarea contractului de salubrizare menajeră a Sucevei, care trebuia să fie făcută astăzi, a fost blocată din cauza unei contestaţii depuse în ultimul moment de firma de salubrizare Rosal.

„Când mai erau ieri 5 minute pentru depunerea contestaţiilor, au depus contestaţie cei de la Rosal, încât nu se mai poate semna pe 15 iulie contractul cu asocierea Florconstruct şi Diasil, a cărei ofertă a fost desemnată câştigătoare la licitaţia care a avut loc recent”, le-a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, preşedinţilor de asociaţii prezenţi la şedinţa de ieri, de la primărie.

Aceştia au ridicat problema mizeriei lăsate în urmă de cei care scormonesc în gunoaie, dar şi a câinilor vagabonzi care se adună în jurul containerelor de gunoi.

„Dacă se încheia acum contractul, demara şi proiectul de amenajare a celor 145 de depozite subterane, solicitat şi de asociaţiile de proprietari, pentru a scăpa de mirosuri, mizerii, scormonitorii de gunoaie şi câini vagabonzi. Din păcate, cei de la Rosal s-au transformat din firmă de salubrizare în una de avocatură”, a adăugat edilul sucevean.

Contestaţia depusă de Rosal la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) vizează tarifele cu care asocierea Florconstruct – Diasil a participat la licitaţie.

„Tarifele propuse sunt mai mici decât cele prezentate cu câteva luni în urmă şi cu care se lucrează în prezent. Este ilogic, pentru că în contract sunt prevăzute şi investiţii de 2,5 milioane de euro, deci costurile erau automat mai mari. Tarifele la care lucrează în prezent sunt apropiate de cele propuse de noi şi restul firmelor participante la licitaţie. Cum se justifică atunci tarifele cu care au venit la licitaţie, mult mai mici?”, a spus directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu.

Conform normelor de funcţionare ale CNSC, răspunsul pentru contestaţia depusă ar trebui să fie dat în 20 de zile lucrătoare, dar au fost cazuri în care un răspuns a ajuns şi după mai bine de două luni de zile.

Până la definitivarea contestaţiei, activitatea de salubrizare va fi efectuată de asocierea Florconstruct – Diasil, în baza contractului de forţă majoră acordat prin votul Consiliului Local Suceava.

Noul contract de salubrizare menajeră a Sucevei va fi încheiat pentru o perioadă de 12 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rosal a blocat semnarea contractului de salubrizare menajeră a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Rosal a blocat semnarea contractului de salubrizare menajeră a Sucevei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 iul 2015, 22:19:39
Asa ca domnule primar v-ati frecat degeaba palmele , ca primiti renta viagera, a picat....):

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei