Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2015 - Anul XX, nr. 161 (5973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna iunie

Populaţia nu a achitat către Termica nici măcar contravaloarea apei calde consumate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna iunie s-a dovedit a fi una extrem de dificilă ca valoare a încasărilor de la populaţie către Termica, fiind înregistrate cele mai mici încasări din ultimii şase ani, după cum a precizat directorul societăţii de termoficare, Ovidiu Dumitrescu.

„Este necesară o schimbare de mentalitate. Termoficarea este un serviciu care se poate bloca oricând, pentru că sunt cheltuieli constante care nu pot fi acoperite în condiţiile în care nu se achită nici măcar costurile de funcţionare. E de ajuns să menţionez că zece asociaţii nu au făcut nici o plată luna aceasta”, a spus directorul Termica.

Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras şi de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a făcut apel la conducerea asociaţiilor de proprietari să se mobilizeze pentru a încasa bani de la populaţie pentru serviciile de care a beneficiat.

„Dacă într-o lună de vară plătim mai puţin decât se consumă, când factura este cea mai mică din an, avem o problemă. Dacă populaţia nu vrea să plătească se ajunge iar de unde s-a plecat. Nimeni nu ne dă acest serviciu gratuit, indiferent de cine este operator”, a spus Lungu, care a remarcat faptul că soldul către Termica al asociaţiilor de proprietari din Suceava a crescut cu 6,5 miliarde de lei vechi de la o lună la alta.

„Oricâte eforturi am face noi să găsim un nou operator, să o luăm de la capăt, dacă populaţia nu va plăti cerea ce consumă se ajunge din nou la colaps. Nu am promis niciodată, ca primar, că vom da căldură şi apă caldă gratuit. Efortul nostru a fost de a face aceste costuri suportabile, iar la noi sunt printre cele mai mici din ţară”, a adăugat edilul sucevean.

Odată cu declanşarea procedurii de faliment, Termica mai are dreptul să furnizeze apă caldă timp de 90 de zile, dar dacă încasările nu vor fi suficiente pentru a acoperi măcar costurile de funcţionare, sunt şanse mari ca acest serviciu să fie întrerupt mai devreme, înainte de desemnarea unui nou operator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Populaţia nu a achitat către Termica nici măcar contravaloarea apei calde consumate.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Populaţia nu a achitat către Termica nici măcar contravaloarea apei calde consumate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de sistem trimis de
(15 iul 2015, 11:41:08
Pentru a nu se ajunge in aceasta situatie, de neachitare a energiei termice de catre o parte din populatie, in loc de vorbe goale de pana acum, cei platiti cu bani grei pentru bunul mers al sistemului de termoficare din Suceava trebuiau sa se ocupe de contorizarea individuala si de contractele individuale, in loc sa trateze cu aceste asociatii de locatari care nu au cum sa determine locatarii sa plateasca. Noul operator care nu are nici cu ce face transportul energiei termice, cum va reusi sa incaseze? Cu regret, putem spune ca aceste probleme au depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, Comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei...
2.   Fapte nu vorbe trimis de
(15 iul 2015, 14:01:59
Din acest an sa se aplice legea "nu platesti esti taiat" , daca nu se aplica aceasta lege firma noua o sa intre in faliment ca Termica sau mai rau lumea o sa se destepte si o sa-si cumpere centrale de apartament si asa incet incet nu o sa mai ramane nimeni la sistemul corupt si plin de datorii .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei