Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2015 - Anul XX, nr. 161 (5973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final

Peste 3.500 de persoane au urmărit spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolele care au avut loc în cadrul ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) din Suceava au fost urmărite de peste 3.500 de persoane. Pe tot parcursul festivalului, sălile Auditorium „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi Dom Polski au fost arhipline, putându-se remarca un interes deosebit pentru teatru din partea tinerilor suceveni. La ediţia de anul acesta a festivalului au participat zece şcoli de teatru, şase din România şi patru din Europa, care şi-au prezentat pe scenele sucevene spectacolele de licenţă sau master, sau examenele de an.

Trupele de teatru care au evoluat pe cele două scene au venit de la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea "Lucian Blaga", Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea de Arte Târgu Mureş, Facultatea de Arte, Departamentul de Teatru şi Arte Vizuale, Universitatea de Vest din Timişoara, Departamentul Muzică – Actorie din cadrul Facultăţii de Muzică şi Teatru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) Bucureşti - Facultatea de Teatru, Universitatea Hyperion, Bucureşti, Facultatea de Arte, Departamentul Artele Spectacolului, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Chişinău, Republica Moldova - Facultatea de Teatru, Film şi Dans, ACTEA, Ville de Caen, Franţa, Academia Naţională de Artă Teatrală „Aleksander Zelwerowicz”, Varşovia, Polonia, Universitatea de Arte din Belgrad, Serbia - Facultatea de Artă Teatrală.

De precizat că juriul festivalului de la Suceava a fost format din şapte persoane care au participat la deschiderea oficială a evenimentului, acestea acceptând voluntar să participe la toate spectacolele din program. La final, s-a acordat un premiu onorific al publicului, care a revenit în mod egal celor mai apreciate două spectacole, „Antisocial” al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu – Facultatea de Litere şi Arte, Departamentul de Artă Teatrală, şi „Cine e fazanul?” al UNATC „I.L. Caragiale” din Bucureşti – Facultatea de Teatru.

În acelaşi timp, Asociaţia Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava (AFISTS) a oferit un premiu special spectacolului „Dragoste cu toane” pus în scenă de studenţii Şcolii ACTEA din Ville de Caen din Franţa.

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru din Suceava a fost organizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Suceava, Consiliului Judeţean, Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Muzeului Bucovinei, Centrului Cultural Bucovina, Uniunii Naţionale a Polonezilor şi al Institutului Cultural Român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.500 de persoane au urmărit spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru din Suceava.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 3.500 de persoane au urmărit spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei