Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2015 - Anul XX, nr. 158 (5970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” din Siret se modernizează cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imobilul Colegiului Tehnic ”Laţcu Vodă” din Siret se modernizează prin extindere cu un corp nou, P+1, care va asigura legătura între cele două clădiri principale şi accesul simultan al elevilor. În noul corp de clădire vor funcţiona două săli de clasă şi două grupuri sanitare moderne, cu câte 14 cabine fiecare. Proiectul, în valoare totală de 1,1 milioane lei, din care 470.802 lei nerambursabili, a fost prezentat ieri de primarul de Siret, Adrian Popoiu. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3. Primăria Siret are o contribuţie din bugetul propriu de 55.000 de lei.

Proiectul de modernizare a colegiului a început în anul 2007, cu bani de la Ministerul Educaţiei, dar nu a putut fi finalizat din lipsă de fonduri. În acest an, printr-un parteneriat între administraţia locală şi ”Laţcu Vodă”, a fost accesată finanţarea cu bani europeni, care să permită încheierea lucrărilor în perioada 12 iunie-11 decembrie a.c.

 

La Colegiul Tehnic din Siret învaţă 1.425 de elevi

Primarul Adrian Popoiu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că ritmul în care se lucrează îi permite să fie optimist în ceea ce priveşte devansarea termenului, astfel ca în data de 31 august investiţia să fie finalizată, iar anul şcolar 2015-2016 să înceapă în cele mai bune condiţii. La această oră, Colegiul ”Laţcu Vodă” are doar autorizaţie provizorie de funcţionare şi din cauza numărului mic de grupuri sanitare raportat la numărul de elevi. ”În noul an şcolar, această problemă va fi rezolvată şi cei 1.425 de elevi şi 118 cadre didactice vor avea facilităţi moderne, corespunzătoare procesului educaţional”, a declarat primarul Popoiu.

Atât directorul şcolii, prof. Doina Puiu, cât şi de unul dintre foştii directori de şcoală din Siret, prof. Iosef Cost, actualmente consilier local, prezenţi la prezentarea publică a proiectului, au apreciat modernizarea clădirii liceului ca ”absolut necesară” şi ”cu rol esenţial pentru creşterea populaţiei şcolare pe viitor”.

Liceul din Siret a fost construit în 1976, iar vechile grupuri sanitare erau la nivelul acelor ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” din Siret se modernizează cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 2787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” din Siret se modernizează cu bani europeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei