Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Urbanism în Suceava

Un proiect de construire a cinci imobile cu 4-8 etaje, contestat de locatarii unor blocuri de pe strada Samoil Isopescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect de construire a cinci blocuri pe strada Grigore Vindereu din centrul municipiului Suceava, depus la Primăria Suceava de proprietarii terenului, provoacă nemulţumirea locatarilor de la blocurile din zonă, care au informat în scris administraţia locală despre asta. Pe o parcelă de circa 3.600 mp, ocupată acum în cea mai mare parte de copaci şi vegetaţie, proprietarii intenţionează să construiască un bloc cu subsol, demisol, parter şi 6 etaje, două blocuri cu subsol, demisol, parter şi 6 etaje, un bloc cu subsol, demisol, parter şi 7 etaje şi un bloc cu subsol, demisol, parter şi 4 etaje.

Distanţa faţă de blocurile cu patru etaje deja existente pe strada Samoil Isopescu este de circa 25 de metri. Aleea dintre blocurile L2 şi L3 de pe strada Samoil Isopescu ar urma să se transforme într-o stradă cu lăţimea de 4,64 de metri.

Perioada de consultare publică pentru acest proiect s-a încheiat în data de 26 iunie a.c., timp în care locatarii din zonă şi-au transmis nemulţumirile către administraţia locală.

 

Supraaglomerarea străzii Alexandru cel Bun şi distanţa mică până la blocurile din zonă sunt doar câteva dintre nemulţumirile locatarilor

Astfel, pe lângă faptul că şantierul presupune tăierea tuturor copacilor din acest spaţiu, oamenii acuză că înălţimea noilor blocuri va afecta luminozitatea propriilor locuinţe, că lucrările şi utilajele de mare tonaj necesare unui şantier de o asemenea amploare vor produce disconfort, supraaglomerarea străzilor Alexandru cel Bun şi Samoil Isopescu, artere rutiere cu sens unic, unde deja se circulă cu dificultate la orele de vârf. Parcarea a încă cel puţin 100 de autoturisme pe care le-ar avea locatarii noilor blocuri ar reprezenta şi aceasta o serioasă problemă.

De asemenea, regimul de înălţime din zonă este de case şi blocuri cu 4 niveluri, iar construcţia unor blocuri cu 8 niveluri ar afecta simetria cartierului.

Terenul pe care ar urma să se ridice cele cinci blocuri a fost cumpărat, în luna noiembrie 2013, de doi tineri din Cajvana, Gheorghe Cristian Flutur şi Ioan Piţu, cu peste 345.000 de euro. Cea mai mare suprafaţă a fost cumpărată de la moştenitoarea fostului proprietar, Neculaiu Curcă. Terenul a fost revendicat de aceasta în baza Legii 10/2001 şi a fost retrocedat de Primăria Suceava, în urma unei decizii a Tribunalului Suceava, confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în iunie 2009.

Proiectul de construire a celor 5 blocuri trebuie să fie aprobat de Consiliul Local. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proiect de construire a cinci imobile cu 4-8 etaje, contestat de locatarii unor blocuri de pe strada Samoil Isopescu.
 Vizualizări articol: 3275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un proiect de construire a cinci imobile cu 4-8 etaje, contestat de locatarii unor blocuri de pe strada Samoil Isopescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte