Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă dificilă

Lungu: „Chiar de am asfalta zilnic strada Izvoarele Cetăţii, tot va ţâşni apă din pământ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din lucrările care a dus la exasperare o mulţime de suceveni care au de circulat des pe strada  Izvoarele Cetăţii, care face legătura cu comuna Ipoteşti, trebuie refăcută aproape total, din cauza infiltraţiilor de apă din acea zonă.

„Am avut discuţii de durată pe tema lucrărilor de POS Mediu de pe Strada Izvoarele Cetăţii, unde constructorul se confruntă cu o mare problemă. Nu degeaba strada se cheamă Izvoarele Cetăţii. După cum spun cei care cunosc istoria acestei străzi, acolo erau multe izvoare, numai că odată cu construirea mai multor case pe acele terenuri, drenurile prin care se scurgeau au fost obturate, iar acum apa ţâşneşte direct din pământ”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, după şedinţa convocată special pentru această problemă, la care au participat şi directorul general al ACET şi directorul Florin Stanciu, reprezentantul Pfeiffer în România.

În cele din urmă, s-a convenit ca strada să fie refăcută doar după ce se va găsi o modalitate de a împiedica apa din subteran să ducă la surparea asfaltului.

„Se caută o nouă soluţie tehnică, pentru că deja acolo s-a intervenit de mai multe ori, fără rezultate.  Chiar de am asfalta zilnic strada Izvoarele Cetăţii, tot va ţâşni apă din pământ. Tocmai de aceea se face un nou proiect pentru strada respectivă, fiind propusă o soluţie tehnică de realizare a unei pânze de balast de un metru înălţime, care să preia funcţionalitatea drenurilor, astfel încât apa să nu se ridice la suprafaţa străzii, ci să meargă mai departe. După ce facem această lucrare pregătitoare putem asfalta aşa cum trebuie strada Izvoarele Cetăţii”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Modificările proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare pentru strada  Izvoarele Cetăţii sunt aşteptate în cel mai scurt timp, pentru ca lucrările să poată fi efectuate în lunile rămase până la încheierea acestui amplu proiect, prin care s-a lucrat pe aproximativ 200 de străzi din Suceava.

În luna aprilie a acestui an, un cetăţean nemulţumit de gropile de pe acea stradă şi de lucrările efectuate acolo a blocat total circulaţia, în semn de protest, poziţionând maşina aproape perpendicular pe axul drumului. Metoda sa de protest a fost sancţionată de poliţişti cu dosar penal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Chiar de am asfalta zilnic strada Izvoarele Cetăţii, tot va ţâşni apă din pământ”.
 Vizualizări articol: 2421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: „Chiar de am asfalta zilnic strada Izvoarele Cetăţii, tot va ţâşni apă din pământ”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte greu trimis de
(10 iul 2015, 15:18:25
Pt cei care nu cunosc pe aceasta sosea s-a sapat o canalizare care nici la momentul actual nu este astupata in intregime
Oare este asa greu de adus drumul la starea initiala?
Nu suntem in stare sa astupam un drum.
Dar de nepasarea primariei care a lasat cetatenii din zona sa puna gardurile la limita drumul ce parere are primaria.
Luati ex celor din Ipotesti si vedeti diferenta intre conceputul primariei Suceava si cea din Ipotesti.
Ne pare rau dar cred ca la primaria Suceava exista multe vorbe si multa nepasare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte