Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă încercare

Control reluat la AJVPS, după ce consilierii ministeriali nu au fost lăsaţi de preşedintele Goicea să facă verificări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Suceava a demarat de câteva zile un control privind modul în care gestionează Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava cele 24 de fonduri cinegetice pe care le are în administrare, 23 în Suceava şi unul în Botoşani.

Daniel Constantin Coroamă, inspectorul-şef al ITRSV Suceava, a precizat că se verifică acum exact ceea ce nu s-a putut controla în noiembrie 2013, atunci când preşedintele AJVPS Suceava, Nicolae Goicea, a refuzat să primească echipa de control care reprezenta Ministerul Mediului, ca autoritate centrală în silvicultură.

Inspectorul-şef al ITRSV Suceava a mai spus că nu poate da mai multe detalii despre control până când acesta nu va fi finalizat.

 

Controlul din noiembrie 2013, în urma căruia AJVPS trebuia să rămână fără nici un fond cinegetic

După cum a relatat Monitorul de Suceava într-un amplu material publicat în ediţia de ieri, AJVPS Suceava, condusă de Nicolae Goicea, a rămas cu cele 24 de fonduri cinegetice în gestionare deşi, conform unui act oficial al Ministerului Mediului, toate contractele trebuiau reziliate.

În noiembrie 2013, conducerea Direcţiei Generale de Politici, Strategii, Proiecte şi Control pentru Ape, Silvicultură şi Piscicultură din cadrul Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, structură subordonată direct Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice de la acea vreme, a dispus un control cinegetic, în perioada 11-22 noiembrie 2013, la AJVPS Suceava, pentru a se verifica modul în care sunt administrate cele 24 de fonduri cinegetice ale AJVPS Suceava.  Cu alte cuvinte, fondul cinegetic al statului român, dat în administrare AJVPS Suceava.

Nicolea Goicea a refuzat însă controlul, comportându-se de parcă fondul cinegetic ar fi în proprietatea asociaţiei sale. 

În aceste condiţii, concluziile raportului de control au fost clare:

“AJVPS Suceava nu a respectat obligaţiile contractuale din contractele de gestionare a fondurilor cinegetice pe care le gestionează, împiedicând administratorul să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale”.

În aceste condiţii, la finalul controlului, membrii comisiei au dispus „transmiterea raportului la ITRSV Suceava, pentru a demara procedurile în vederea emiterii actului administrativ privind rezilierea de drept a contractelor de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafeţele celor 24 de fonduri cinegetice gestionate de către AJVPS Suceava, pentru împiedicarea de către administrator a obligaţiilor care-i revin”.

 

Şeful ITRSV spune că el şi-a făcut partea sa de treabă, iar mai multe nu poate comenta

Conform hârtiilor oficiale, inspectorul-şef al ITRSV Suceava, Daniel Constantin Coroamă, a solicitat în scris ministerului de resort avizul autorităţii publice centrale în silvicultură privind rezilierea celor 24 de contracte de gestionare a fondurilor de vânătoare cu AJVPS Suceava.  Practic, ITRSV Suceava este cea care trebuia să rezilieze contractul, însă, conform legii, avea nevoie şi de avizul ministerului de care aparţine. Acel aviz nu a mai fost însă dat nici până acum.

Întrebat de reporterii Monitorului de Suceava unde s-a produs „scurtcircuitul”, Daniel Coroamă a precizat doar că el a solicitat emiterea avizului, însă nu a primit răspuns.

„Şi acum am făcut din  nou o adresă  pentru a ni se comunica motivele pentru care nu s-au reziliat contractele cu AJVPS Suceava şi cum trebuie să procedăm în continuare”, a declarat Daniel Coroamă, fără a dori să facă mai multe comentarii.

O întrebare firească ar fi şi de ce controlul oprit de Nicolae Goicea în noiembrie 2013 nu a fost reluat imediat, ci abia acum, la mijlocul anului 2015.

 

Gelu Puiu, ministru secretar de stat în acea perioadă: „Partea de control era în directa subordonare a doamnei ministru”

În perioada în care a avut loc controlul în urma căruia s-a stabilit ca AJVPS Suceava să piardă dreptul de gestionare a celor 24 de fonduri cinegetice, ministru secretar de stat la Ministerul Mediului era suceveanul Gelu Puiu. În condiţiile în care acesta era practic numărul 2 în minister, l-am contactat pentru a-l întreba dacă ştie de ce concluziile raportului de control nu au fost puse în aplicare.

Gelu Puiu, acum şef al Ocolului Silvic Adâncata, susţine că nu a avut legătură directă cu acel control şi nu avea putere de decizie în acest sens:

„Partea de control pe probleme de vânătoare era în directa subordonare a doamnei ministru, aceasta dispunea verificările şi măsurile care se impuneau”,  a declarat Gelu Puiu. La vremea respectivă, ministru delegat al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice era Lucia Ana Varga.

Reamintim că Monitorul de Suceava a solicitat ministrului Mediului o poziţie oficială referitoare la problema legată de AJVPS Suceava încă din 24 iunie, însă nu a primit nici până acum un răspuns.

În ciuda inistenţelor noastre, nici pe parcursul zilei de ieri Nicolae Goicea nu a putut fi contactat telefonic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control reluat la AJVPS, după ce consilierii ministeriali nu au fost lăsaţi de preşedintele Goicea să facă verificări.
 Vizualizări articol: 2582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Control reluat la AJVPS, după ce consilierii ministeriali nu au fost lăsaţi de preşedintele Goicea să facă verificări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(11 iul 2015, 02:29:05
nu mai faceti spume ca oricum domnul director va invarte dupa degete pe toti luati aminte sau schimbat multe politici si portide de la revolutie an coace numai goicea nu e lipit cu super glu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte