Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2015 - Anul XX, nr. 154 (5966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liceeni cu acte în regulă

Sute de absolvenţi de gimnaziu din judeţ sunt deja admişi la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 400 de absolvenţi ai ciclului gimnazial au scăpat de emoţiile repartizării computerizate, întrucât au fost deja admişi în cadrul învăţământului liceal de stat. Din toamnă, aceştia vor studia în cadrul claselor cu profil vocaţional, pedagogic, sportiv sau militar.

114 viitori boboci au fost deja admişi la clasele cu profil sportiv din cadrul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Suceava, 104 sunt deja admişi la clasele vocaţionale ale Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, 56 vor învăţa, din septembrie, la profilul pedagogic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” (specializarea învăţători-educatoare), iar alţi 18 elevi sunt admişi la Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava. Totodată, 100 de băieţi şi 20 de fete vor studia în următorii patru ani în cadrul Colegiului Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Liceele din judeţ au organizat, în urmă cu o lună, examene de departajare la probe sportive sau vocaţionale, testări destinate absolvenţilor claselor a VIII-a care au dorit să ocupe un loc în aceste clase. Potrivit insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, „astăzi, candidaţii care nu au fost admişi la liceele/clasele pentru care au susţinut probe de aptitudini pot să-şi ridice fişele de admitere de la liceele vocaţionale pentru completarea altor opţiuni. Locurile rămase libere pot fi ocupate în etapa a doua de admitere. În această etapă, înscrierea candidaţilor pentru probele de aptitudini se face în data de 15 iulie, iar susţinerea probelor în perioada 16-17 iulie 2015”.

De menţionat că nici elevii romi şi nici cei care vor studia în învăţământul special nu intră în etapa de repartizare computerizată.

 

Emoţii pentru ceilalţi elevi

Mii de elevi din judeţ aşteaptă finalizarea primei etape a admiterii în învăţământul liceal de stat, etapă în urma căreia vor şti care este unitatea de învăţământ unde vor studia în următorii patru ani.

Repartizarea computerizată a candidaţilor va avea loc pe 14 iulie, iar afişarea rezultatelor va avea loc pe 15 iulie, la şcolile în care aceştia au învăţat, precum şi la liceele la care au fost repartizaţi.

Repartizarea se face ordonând candidaţii descrescător, după mediile de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de absolvenţi de gimnaziu din judeţ sunt deja admişi la liceu.
 Vizualizări articol: 2068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de absolvenţi de gimnaziu din judeţ sunt deja admişi la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Imam Bayaldi (rețeta lui Bacalbașa) Nu e gospodina in Dobrogea sau in tot intinsul sudic al Romaniei care sa nu stie sa gateasca imam baialdi, adica vinete umplute. Reteta nu-i nicideucm romaneasca, insa imprumutul e atat de vechi, incat de multa vreme am bagat-o in cartile nostre de... Citeşte