Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2015 - Anul XX, nr. 154 (5966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rechizitorii

Patru persoane trimise în judecată, după ce-au fost prinse cu ţigări de contrabandă pe fâşia verde sau ascunse în maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat ieri finalizarea prin rechizitoriu a trei dosare penale în urma cărora au fost trimise în judecată patru persoane, toate acuzate de contrabandă.

 

L-au prins în timp ce se ascundea pe fâşia verde, lângă un copac şi o movilă de crengi uscate

Ioan Hasna este unul dintre inculpaţi, fiind acuzat că, în martie 2013, împreună cu o altă persoană, a fost depistat pe fâşia de frontieră a României, în zona Brodina, în timp ce introducea în ţară ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră i-au observat pe cei doi suspecţi în timp ce aceştia din urmă transportau de pe teritoriul  Republicii Ucraina, în România, două colete ambalate în folie neagră.

Una dintre persoane a rămas lângă un copac, ascunsă lângă o movilă de crengi uscate, în timp ce cealaltă persoană s-a întors pe teritoriul ucrainean.

Echipajul poliţiei de frontieră, susţin procurorii, l-a găsit pe Ioan Hasna vorbind la telefonul mobil, cel mai probabil cu persoana care trecuse frontiera de stat. A încercat să fugă, însă poliţiştii de frontieră l-au imobilizat, iar în apropiere au găsit două colete, fiecare cu câte trei baxuri de ţigări de contrabandă marca „Fest”, acoperite cu o plasă de gard şi mai multe table provenite de la un acoperiş de casă. În total, se arată în rechizitoriu, au fost identificate 3.000 de pachete de ţigări „Fest”, cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Belarus, prejudiciul produs statului român fiind evaluat la suma de 32.560 de lei.

Pe fâşia verde au fost prinşi cu ţigări de contrabandă şi Adrian Popescu şi Aurel Cosmin Miclea. Potrivit procurorilor, cei doi au fost depistaţi, pe data de 19 noiembrie 2014, în zona de frontieră verde cu Ucraina, aflată în extravilanul comunei Frătăuţii Noi, cu aproape 4.000 de pachete de ţigări „Viceroy” cu timbru ucrainean.

 

A încercat să intre în ţară, prin PTF Siret, cu maşina plină cu ţigări

În al treilea dosar înaintat instanţei de judecată, inculpatul este un cetăţean ucrainean, Anatolie Teleguz, care, în iunie 2014, a încercat să intre în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, cu maşina burduşită cu ţigări de contrabandă.

Ucraineanul a venit în vamă la volanul unui Mercedes Benz, autoturism în care, spun anchetatorii, au fost găsite 9.400 de pachete de ţigări marca „Viceroy”, cu timbru fiscal din Republica Ucraina (cu o valoare în vamă de 21.597 de lei).

Ţigările erau ascunse într-un loc special amenajat în interiorul vehiculului pe care îl conducea. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest dosar a fost estimat la aproximativ 112.000 de lei.

„Deoarece autovehiculul menţionat a fost folosit la introducerea ilegală în ţară a cantităţii de 9.400 pachete de ţigări, a fost indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi, din localitatea Siret, urmând ca instanţa de judecata să dispună cu privire la confiscarea specială”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru persoane trimise în judecată, după ce-au fost prinse cu ţigări de contrabandă pe fâşia verde sau ascunse în maşini.
 Vizualizări articol: 1792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru persoane trimise în judecată, după ce-au fost prinse cu ţigări de contrabandă pe fâşia verde sau ascunse în maşini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Imam Bayaldi (rețeta lui Bacalbașa) Nu e gospodina in Dobrogea sau in tot intinsul sudic al Romaniei care sa nu stie sa gateasca imam baialdi, adica vinete umplute. Reteta nu-i nicideucm romaneasca, insa imprumutul e atat de vechi, incat de multa vreme am bagat-o in cartile nostre de... Citeşte