Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2015 - Anul XX, nr. 153 (5965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Acces la Succes”

Program de pregătire suplimentară pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, la Şcoala ,,Ion Irimescu’’ Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada februarie – iunie 2015, la Școala Gimnazială ,,Ion Irimescu’’ Fălticeni s-a desfăşurat Proiectul ,,Acces la succes - Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea naţională”, proiect ce şi-a propus creşterea ratei promovabilităţii la examenele de evaluare naţională ce se desfăşoară la finalul clasei a VIII-a.

Datorită acestui program, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au beneficiat de un program de pregătire suplimentară, în fiecare săptămână participând la activităţile din cadrul proiectului astfel: limba şi literatura româna 1,5 ore/grupă, matematică 1,5 ore/grupă şi TIC 1 oră/grupă.

De la Şcoala „Ion Irimescu” Fălticeni au fost 82 de beneficiari, două grupe de elevi din clasele a VII-a şi două grupe de elevi din clasele a VIII-a.

Potrivit directorului Costică Parfenie, „beneficiul acestor activităţi s-a concretizat prin îmbunătăţirea situaţiei la învăţătură astfel - la clasele a VII-a procentul de promovabilitate a fost de 97,1%, faţă de 89,3% în anul şcolar precedent, iar la clasele a VIII-a s-au obţinut rezultate mai bune la examenul de evaluare naţională comparativ cu cel de anul trecut”.

Acesta a mai menţionat că în iunie 2014 procentul notelor peste 5 a fost de 80,5%, iar în iunie 2015 procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este de 90,6%.

„De asemenea, merită remarcat faptul că după cele 11 contestaţii la limba şi literatura română, respectiv două la matematică, toate notele s-au mărit. Dintre acestea, la limba română, nouă au crescut cu cel puţin 0,5 puncte, iar la matematică una singură a crescut cu 0,55 puncte. După contestaţii, avem şi un elev cu media 10 la examen, este vorba de Lămăşanu Andrei, din clasa a VIII-a C”, a mai arătat Parfenie.

 Ca urmare a derulării proiectului în şcoala fălticeneană, unitatea a fost dotată cu un laptop HP în valoare de 2.449,84 lei şi o tablă interactivă în valoare de 4.499,96 lei. Elevii participanţi la proiect au primit Kitul elevului şi posibilitatea de a beneficia de avantajele unei platforme educaţionale interactive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program de pregătire suplimentară pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, la Şcoala ,,Ion Irimescu’’ Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program de pregătire suplimentară pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, la Şcoala ,,Ion Irimescu’’ Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei