Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2015 - Anul XX, nr. 151 (5963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere 2015

Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la bătaie peste 1.200 de locuri bugetate pentru absolvenţii de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oferta Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) pentru cele două sesiuni de admitere din acest an cuprinde 1.130 de locuri la licenţă, 490 de locuri la masterat, 37 de locuri la doctorat. Acestora li se adaugă locurile bugetate destinate cetăţenilor moldoveni şi românilor din diaspora: 117 locuri pentru licenţă, 30 de locuri pentru masterat şi 4 locuri la doctorat.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, „numărul locurilor bugetate acordate Universităţii a fost suplimentat recent cu încă 30 de locuri la nivel de licenţă şi cu 20 de locuri la nivel de masterat, cifrele fiind cele mai mari din istoria instituţiei. USV a primit de asemenea alte şapte locuri bugetate şi cu bursă pentru doctorat”.

Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a precizat că instituţia are ca obiectiv să înmatriculeze un număr de studenţi cu circa 50% mai mare decât numărul de locuri bugetate obţinute. „Comparând cu anul universitar 2011-2012, când am preluat mandatul, pentru locuri de licenţă vorbim de o creştere de peste 20%, de la 936 de locuri la 1.130, la masterat este o creştere de 45%, de la 340 de locuri la 490, iar la doctorat avem o creştere de 190%, de la 13 locuri la 37”.

Și în 2015 admiterea se va organiza la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în două sesiuni: sesiunea I va avea loc în perioada 13-31 iulie, iar sesiunea a II-a, pentru ocuparea locurilor rămase vacante, în perioada 07-18 septembrie.

 

Facilităţi ale USV

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava propune, pentru anul universitar 2015 – 2016, 44 programe de studii de licenţă pentru forma de organizare la zi, 9 programe de studii de licenţă la ID, precum şi 37 de programe de studii masterale. La acestea se adaugă programe de conversie profesională pentru 11 specializări (unde toate locurile sunt cu taxă) şi 7 programe de formare continuă.

Admiterea la studiile universitare de doctorat (14 domenii) va avea loc exclusiv în sesiunea din luna septembrie.

Rectorul Valentin Popa a punctat faptul că Universitatea din Suceava are în administrare cinci cămine ce beneficiază de o capacitate de 1.100 de locuri.

De asemenea, acesta a mai amintit că începând cu anul universitar 2014-2015, în cadrul USV funcţionează Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, care are potenţialul necesar pentru organizarea diverselor activităţi cultural-artistice şi sportive.

Campusul universitar sucevean pune la dispoziţia studenţilor 18 corpuri de clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 56.000 m2.

„Universitatea dispune de bibliotecă proprie dotată cu 6 săli de lectură, 429 de locuri şi un fond de carte de peste 300.000 de volume, precum şi de o editură şi de o tipografie”, a mai arătat Popa.

Printre alte facilităţi oferite de USV, pot fi amintite: un Complex de nataţie şi kinetoterapie, cantina ce asigură zilnic masa pentru 1.200-1.400 de persoane, Auditorium-ul „Joseph Schmidt”, care dispune de 240 de locuri pentru spectatori, un teren de sport cu gazon artificial şi pistă de alergare, cu o suprafaţă de 2.400 m2, acoperit cu balon presostatic, o sală de sport modernizată, Cabana Şipoţel, Centrul de formare continuă de la Vatra Dornei, cluburi studenţeşti, precum şi un Observator astronomic.

Informaţii suplimentare şi actualizate constant, despre regulament, condiţii, metodologii, calendarul şi desfăşurarea admiterii 2015, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la bătaie peste 1.200 de locuri bugetate pentru absolvenţii de liceu.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Universitatea „Ştefan cel Mare” pune la bătaie peste 1.200 de locuri bugetate pentru absolvenţii de liceu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi) Nu sunt curioasă din fire. Cel puţin, nu într-atât de curioasă, încât să-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Însă aşa de tare mirosea a dulceaţă pe holul blocului în care... Citeşte