Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2015 - Anul XX, nr. 151 (5963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Programul vizitei preşedinţilor Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova, va primi marţi, 7 iulie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava (USV), la ceremonia de decernare a distincţiei urmând să participe şi Klaus Iohannis, preşedintele României. Cu această ocazie, cei doi şefi de stat vor purta discuţii bilaterale, vor participa la o conferinţă de presă comună, vor vizita campusul USV, precum şi unele obiective istorice din municipiul Suceava.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, apreciază că vizita concomitentă a doi şefi de stat este un eveniment „major şi unic în viaţa universităţilor din România”.

La manifestările de marţi şi-au confirmat participarea rectori din 21 de universităţi de stat din ţară, academicieni, oficialităţi, înalţi demnitari, politicieni şi personalităţi ale lumii ştiinţifice.

 

Închiderea Aeroportului de la Salcea a scurtat vizita preşedintelui Iohannis

Preşedintele Republicii Moldova va ajunge la Suceava cu o zi înaintea întâlnirii cu omologul său, respectiv luni, 6 iulie. Klaus Iohannis va veni marţi, de la Bucureşti, cu avionul până la Iaşi, iar mai apoi cu maşina, în coloană oficială, până la Suceava.

Rectorul Valentin Popa a menţionat că programul iniţial al preşedintelui ţării, de la Suceava, se întindea pe o durată de circa nouă ore, însă faptul că aeroportul de la Salcea nu e funcţional va scurta vizita acestuia cu aproximativ trei ore.

Întâlnirea celor doi preşedinţi va avea loc Universitatea din Suceava, la ora 12.00,  prima manifestare din cadrul programului fiind întâlnirea bilaterală oficială dintre cei doi şefi de stat, în biroului rectorului USV. La 12.45 va începe festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui Timofti, în Auditorium „Joseph Schmidt”, ceremonie ce va fi transmisă în direct pe postul de televiziune Bucovina TV şi pe canalul YouTube.

Ulterior, cei doi preşedinţi vor vizita campusul USV, vor participa la o expoziţie de drapele şi medalii organizată de Nicolae Timofti, pentru ca mai apoi să dejuneze la Conacul Domnesc, unde vor asista la un scurt program artistic susţinut de Sofia Vicoveanca, Ion Suruceanu, Ansamblul Artistic Studenţesc „Arcanul USV” şi alţii.

În jurul orei 16.00, cei doi şefi de stat vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, iar în jurul orei 17.00 este programată plecarea celor două delegaţii.

„Nu au fost solicitări deosebite, deşi protocolul de stat impune anumite exigenţe”, a mai menţionat Valentin Popa.

 

Coloana oficială a preşedintelui va ocoli porţiunea din E85 de la ieşirea din Fălticeni spre Suceava

Valentin Popa a mai menţionat că, cel mai probabil, coloana oficială a preşedintelui Klaus Iohannis va ocoli drumul european E85, porţiunea de la ieşirea din Fălticeni spre municipiul Suceava, din cauza stării deplorabile a drumului.

Coloana va ocoli prin Berchişeşti şi va intra în municipiul Suceava prin Moara.

 

Laudatio

Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Universitatea „Ştefan cel Mare” îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care acesta o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii. Senatul USV a hotărât acordarea acestui prestigios titlu preşedintelui Nicolae Timofti în anul 2013, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul vizitei preşedinţilor Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti la Suceava.
 Vizualizări articol: 3558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Programul vizitei preşedinţilor Klaus Iohannis şi Nicolae Timofti la Suceava4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toata stima! trimis de
( 3 iul 2015, 20:41:31
Va rog ca la cetate sa nu va impidicati de scula calului, ala A lu`Stefan. CAND MAI VORBIM DE TEORIA UNIFICARII CAMPURILOR?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi) Nu sunt curioasă din fire. Cel puţin, nu într-atât de curioasă, încât să-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Însă aşa de tare mirosea a dulceaţă pe holul blocului în care... Citeşte