Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2015 - Anul XX, nr. 151 (5963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disponibilizări

Fabrica portugheză de confecţii Filobranca din oraşul Siret a fost închisă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai mari fabrici de confecţii din oraşul Siret, Filobranca Eastern Europe, şi-a încetat activitatea. Fabrica din Siret deţinută de un investitor din Portugalia avea peste o sută de angajaţi şi funcţiona din anul 2008. Cei peste o sută de salariaţi şi-au pierdut locurile în urmă cu peste o lună, lipsa comenzilor pentru articole de îmbrăcăminte făcându-i pe investitorii portughezi să-şi închidă porţile. Închiderea fabricii era oarecum de aşteptat în condiţiile în care potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma nu a avut profit în anii 2013 şi 2014. Mai mult, firma a înregistrat pierderi de peste 75.000 de lei (750 de milioane de lei vechi) în 2014, în timp ce în 2013 pierderile au fost de aproape 252.000 de milioane de lei (2,52 miliarde de lei vechi).

În cele din urmă, impactul social al disponibilizărilor de la fabrica de confecţii Filobranca a fost diminuat de deschiderea unei alte fabrici cu acelaşi profil de activitate. Primarul din Siret, Adrian Popoiu, ne-a declarat că recent în acest oraş a fost deschisă o fabrică de confecţii, de compania suceveană Luar. Adrian Popoiu a precizat că majoritatea angajaţilor care au fost disponibilizaţi de la firma portugheză şi-au găsit un loc de muncă la noua fabrică de confecţii din Siret.

Pe de altă parte, trebuie spus că recent, la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava a fost înregistrată o notificare prin care compania Rosal, cea care s-a ocupat de salubrizarea Sucevei în ultimii ani, anunţă disponibilizarea a 46 de angajaţi din totalul 81 de salariaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabrica portugheză de confecţii Filobranca din oraşul Siret a fost închisă.
 Vizualizări articol: 3842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fabrica portugheză de confecţii Filobranca din oraşul Siret a fost închisă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa este cu toata industria din 1989! trimis de
( 3 iul 2015, 14:41:15
Nu-i nimic nou, UE nu spune ca ii esti concuret, iti spune sa privatizeti tot, pe 1 euro, ceea cea facut Lungu, vine guvernu` si te lasa de izbeliste ca la OLTCHIM. Astia probabil ca n-au pus botu` la NATO ca sa faca haine. Tara buna de furat inca 25 de ani!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi) Nu sunt curioasă din fire. Cel puţin, nu într-atât de curioasă, încât să-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Însă aşa de tare mirosea a dulceaţă pe holul blocului în care... Citeşte