Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2015 - Anul XX, nr. 149 (5961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reglementare

Părinţii a peste 2.000 de copii cu grade de handicap din judeţ, scutiţi de plata impozitului pe clădire şi a impozitului pe autoturism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Părinţii a peste 2.000 de copii cu grade de handicap din judeţ vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism. Scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal. Iniţiativa descutire la plata impozitelor pentru părinţii copiilor cu handicap a fost introdusă în noul Cod Fiscal aprobat recent, după ce a fost susţinută de câţiva parlamentari care au trimis memorii către Ministerul Finanţelor şi au susţinut propunerea în cadrul dezbaterilor parlamentare.

Noile prevederi arată că părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu, pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism. În afară de aceste scutiri, autorităţile locale vor putea să dispună pentru părinţii copiilor din această categorie alte reduceri de taxe aflate în competenţa acestora.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că iniţiativa privind scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap reprezintă un ajutor consistent şi pe termen lung pentru familiile acestor copii şi le dă posibilitatea acestora de a nu-şi epuiza bugetul doar pentru plata taxelor şi impozitelor, situaţie greu de suportat şi pentru familiile care au copii sănătoşi, cu atât mai mult pentru cei care au în îngrijire un copil cu handicap.

„Fiecare copil este unic şi special şi are ritmul său propriu de dezvoltare. Unii copii au însă nevoie de ajutor, iar acest ajutor în plus se numeşte intervenţie timpurie. Prin această iniţiativă, părinţii pot spera la o intervenţie timpurie adecvată şi atât de necesară pentru recuperarea copilului cu handicap, intervenţie care reprezintă servicii de specialitate în judeţ sau în centre universitare, kinetoterapie, logopedie şi atât de necesara consiliere psihologică atât pentru copii cât şi pentru părinţi. Dacă pentru un adult cu handicap serviciile de recuperare înseamnă mai mult ameliorarea stării de sănătate, la un copil cu handicap intervenţia timpurie poate conduce, în timp, la schimbări benefice şi majore în sănătatea acestuia”, a mai completat Nicoleta Daneliuc.

 

Adulţii cu handicap grav sau accentuat sunt scutiţi de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate

Din cei 2.319 copii cu grade de handicap înregistraţi la nivelul judeţului Suceava 1.006 au handicap grav, 776 sunt cu handicap accentuat, 516 cu handicap mediu şi 21 cu grad de handicap uşor. Începând din acest an, şi persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate,conform unei ordonanţe emise de Guvern. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava avea în evidenţă, la începutul anului, 19.023 de persoane adulte încadrate într-o categorie de persoane cu handicap, dintre care 8.058 cu handicap grav, 10.091 cu handicap accentuat, 820 cu handicap mediu şi 54 cu handicap uşor (4.116 cu handicap fizic, 2.200 cu handicap somatic, 598 cu handicap auditiv, 4.619 cu handicap vizual, 4.018 cu handicap mental, 2.153 cu handicap psihic, 1.193 cu handicap asociat, 126 cu HIV/SIDA).

Conform ordonanţei guvernamentale, pe lângă scutirea de la plata impozitului pe salarii, persoanele cu handicap grav sau accentuat nu vor plăti impozit nici pentru veniturile provenite din pensii, din activităţi independente ori agricole, din silvicultură şi piscicultură, altele decât cele impozitate prin tranşe de venit. La începutul acestui an, printre oraşele fruntaşe la numărul mare de persoane cu handicap, raportat la numărul de locuitori, se numărau Solca, Siret, Milişăuţi, Suceava, Rădăuţi, Cajvana, Salcea, Dolhasca, Gura Humorului, Frasin, Liteni etc. În mediul rural, Râşca se menţine de mai mulţi ani pe primul loc la numărul de persoane înregistrate cu grad de handicap, urmată de Bălcăuţi, Capu Câmpului, Todireşti, Voitinel, Ciprian Porumbescu etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii a peste 2.000 de copii cu grade de handicap din judeţ, scutiţi de plata impozitului pe clădire şi a impozitului pe autoturism.
 Vizualizări articol: 2436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Părinţii a peste 2.000 de copii cu grade de handicap din judeţ, scutiţi de plata impozitului pe clădire şi a impozitului pe autoturism5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Expertize trebuie rarite sau anulate ! trimis de
( 1 iul 2015, 15:35:56
Are epilepsie de la 5 ani. poseda certificat de handicap permanent. Varsta 42 ani. De ce nu primeste pensia permanenta, ci trebuie sa mearga la expertiza la Suceava in fiecare an. Acum la ultima expertiza anul acesta a fost programat pentru urmatoarea expertiza in anul 2017. Este eviden ca nu se poate vindeca de aceasta boala , foarte grea atat pentru el cat si pentru parinti lui, si atunci de ce sa umblam la expertize si la consultatii. Poate sunt persoane care nu sunt bolnave si vrea sa benificieze pe nedrept , insa cei bolnavi ar trebui scutiti de umblaturi nejustificate ..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sturion cu spumă de unt (rețetă regală) Cineva numea sturionii "liniștite ierbivore marine". Era un vers, ori poate nu-mi aduc eu bine aminte și era doar vorbă cuminte, de om înțelepțit de soarta, de pescar ce-și duce viața în perimetrul acela care nu apațtine nici... Citeşte