Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iul 2015 - Anul XX, nr. 149 (5961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Crimă Organizată

75 de persoane aduse la audieri, într-un dosar cu distribuitori de droguri pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 75 de persoane au fost aduse ieri la audieri, în urma a 23 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Botoşani, Suceava şi Iaşi, într-un dosar în care sunt cercetaţi indivizi care se ocupau cu traficul de droguri.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, audierile s-au desfăşurat la Biroul Teritorial Botoşani, din cele 75 de persoane, o parte având calitatea de martori.

De altfel, aşa cum precizează anchetatorii, vizate de anchetă sunt 40 de persoane, organizate în două grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cele 23 de percheziţii, cele mai multe au avut loc pe raza municipiului Botoşani (20 de descinderi imobiliare), la Suceava fiind desfăşurate doar două percheziţii, iar la Iaşi una. 

De altfel, doi suceveni au fost luaţi pe sus de anchetatori şi duşi şi ei la audieri, surse judiciare mărturisind că cei doi se aprovizionau cu droguri de la dealeri din Botoşani, droguri pe care le distribuiau ulterior pe raza municipiului Suceava.

 

„Au fost identificaţi peste 60 de consumatori”

Grosul celor două grupări infracţionale era organizat la Botoşani, încă din 2013.

„Au acţionat până în cursul anului 2015, în mod coordonat, desfăşurând în mod repetat activităţi de procurare, transport, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare fără drept de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, obţinând importante foloase materiale fără a ţine seama de efectul nociv asupra sănătăţii consumatorilor”, arată anchetatorii, precizând că cele două grupări aveau legături între ele, iar drogurile şi substanţele cu caracter psihoactiv erau comercializate cu sume cuprinse între 60 şi 100 lei/gram, pe raza municipiilor Botoşani şi Suceava, în regim stradal pe bază de comenzi telefonice.

„În cauză au fost identificaţi peste 60 de consumatori”, mai spun reprezentanţii DIICOT, precizând că la percheziţile de ieri au participat ofiţeri din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Suceava, Botoşani şi Iaşi, dar şi poliţişti, poliţişti de frontieră şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie Botoşani,  acţiunea beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

“Sunt nişte substanţe chimice create în laborator, cu efecte devastatoare”

Poliţiştii de la Antidrog Botoșani au mărturisit că drogurile comercializate de această grupare sunt de fapt nişte droguri de laborator, cu efecte mult mai periculoase decât ale canabisului, haşişului sau marijuanei. „De fapt, sunt nişte substanţe chimice create în laborator, cu efecte devastatoare, asemeni drogurilor de mare risc”, spun surse din rândul anchetatorilor.

Descinderile de ieri nu au fost lipsite de surprize. În timp ce percheziţionau locuinţa unuia dintre dealeri, la Botoșani, poliţiştii s-au trezit la uşă cu doi consumatori, care tocmai veniseră să-şi cumpere “prafuri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 75 de persoane aduse la audieri, într-un dosar cu distribuitori de droguri pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava.
 Vizualizări articol: 3034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
75 de persoane aduse la audieri, într-un dosar cu distribuitori de droguri pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sturion cu spumă de unt (rețetă regală) Cineva numea sturionii "liniștite ierbivore marine". Era un vers, ori poate nu-mi aduc eu bine aminte și era doar vorbă cuminte, de om înțelepțit de soarta, de pescar ce-și duce viața în perimetrul acela care nu apațtine nici... Citeşte