Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2015 - Anul XX, nr. 141 (5953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluarea naţională

Peste 7.000 de elevi susţin astăzi prima probă a examenului de final de clasa a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, cu începere de la ora 9:00, se va desfăşura prima probă din cadrul evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv proba scrisă la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Suceava sunt aşteptaţi să participe peste 7.000 de absolvenţi ai ciclului gimnazial, care vor susţine examenul în 165 de unităţi de învăţământ.  

Accesul elevilor în săli este permis până cel târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Testarea durează două ore, timp în careelevii vor avea de rezolvat subiecte structurate pe două mari cerinţe, fiecare cu mai multe subpuncte. Elevii vor fi supravegheaţi de doi profesoride altă specializare decât disciplina la care se dă examen, proveniţi din unitatea de învăţământ respectivă,examinaţii fiind aşezaţi câte unul în bancă.

Potrivit insp. Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava, corectarea lucrărilor se va face în 11 centre de evaluare din judeţ. Notarea se realizează de către doi profesori care lucrează în săli separate.

De menţionat că în toate centrele de examinare vor fi montate sisteme de supraveghere video şi audio. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute. Extragerea variantei de subiect va avea loc în această dimineaţă, varianta urmând să fie transmisă către centrele de comunicare.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua marţi, 23 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 iunie, cu proba de matematică. Rezultatele se vor afişa pe 26 iunie, până la ora 16.00, în intervalul 16.00-20.00 fiind aşteptate contestaţiile. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi publicate marţi, 30 iunie. 

Absolvenţii claselor a VIII-a au luat vacanţă cu o săptămână mai devreme decât colegii lor, astfel, ei având la dispoziţie încă şapte zile pentru a se pregăti în vederea susţinerii primului examen important din viaţa lor. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

 

După examen urmează admiterea la liceu

Elevii vor intra la liceu în aceleași condiții din 2014, în funcție de mediile generale cu care absolvă ciclul gimnazial și de notele pe care le obțin la probele evaluării naționale. Admiterea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate prin planul de şcolarizare. Repartizarea are loc pe 14 iulie.

Media generală a notelor obţinute la evaluare va reprezenta 75% din media finală a admiterii. Celelalte 25 de procente le reprezintă media anilor de gimnaziu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.000 de elevi susţin astăzi prima probă a examenului de final de clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7.000 de elevi susţin astăzi prima probă a examenului de final de clasa a VIII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei