Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2015 - Anul XX, nr. 137 (5949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă educaţională

Masterat francofon, din toamnă, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din toamna acestui an, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) va funcţiona un program de studii de masterat în limba franceză, acesta urmând să funcţioneze în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

Masteratul francofon „Teoria şi practica traducerii” le va oferi absolvenţilor oportunitatea de a dobândi o diplomă dublă, a Universităţii sucevene, respectiv a Universităţii de Stat din Moldova, Chişinău.

Masteratul internaţional francofon „Teoria şi practica traducerii” reprezintă o redimensionare a programului cu acelaşi nume, cu o experienţă de 13 ani în cadrul Universităţi din Suceava, ce îşi propune reliefarea direcţiei aplicative a programului de studiu, valorificarea experienţei în interpretariat şi traducere şi consolidarea studiilor francofone.

„România, ca ţară membră a Uniunii Europene, are nevoie de o echipă puternică de traducători-interpreţi, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Domeniul traducere-interpretariat oferă un număr mare de locuri de muncă, traductologia fiind un domeniu de cercetare în plină emergenţă”, a menţionat prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, unul dintre coordonatorii masteratului.

Potrivit acesteia, „limba franceză face diferenţa: există o cerere importantă de cunoscători de limba franceză în ţară şi în străinătate. Cât despre diploma dublă, aceasta oferă posibilitatea de angajare într-un spaţiu mai larg, valorificându-se expertiza a două universităţi consacrate în pregătirea specialiştilor în traducere şi interpretariat (la Suceava, 14 promoţii de specialişti; la Chişinău, cel mai renumit Centru de traducere şi interpretariat din spaţiul românesc)”.

Ardeleanu a mai menţionat că piaţa muncii are nevoie de specialişti de calitate în traductologie, oportunităţile de angajare fiind multe – în birouri de traducere, administraţia publică, administraţia Uniunii Europene, diplomaţie, media, edituri, centre de documentare şi cercetare, biblioteci, agenţii de turism etc.

 

Admiterea în cadrul programului

Pentru anul universitar 2015-2016, pentru acest masterat, Universitatea Suceava scoate la concurs atât locuri cu taxă, cât şi locuri subvenţionate de la bugetul de stat.

Candidaţii se pot înscrie în perioada 13-22 iulie (în prima sesiune de admitere) sau 7-11 septembrie (în sesiunea de admitere din toamnă). Pentru înscriere, este nevoie de: cerere de înscriere tip, diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original, diploma de licenţă (diploma echivalentă acesteia) în original şi copie legalizată, foaia matricolă pentru studiile de licenţă în original, adeverinţă medicală tip (vizată de cabinetul medical al universităţii), certificatul de naştere în copie legalizată, certificatul de căsătorie în copie legalizată (dacă este cazul), copie după buletinul/cartea de identitate, patru fotografii tip buletin de identitate, chitanţa de plată a taxei de înscriere (eliberată de casieria universităţii).

Admiterea se realizează pe baza unui interviu de testare a cunoştinţelor, a capacităţilor cognitive şi a competenţei lingvistice (50%) şi a mediei examenului de licenţă (50%).
Informaţii suplimentare se pot obţine la www.admitere.usv.ro sau telefon: 0230-216147 / 249.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masterat francofon, din toamnă, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Masterat francofon, din toamnă, la Universitatea din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Găina oltenilor din Corbu O mulţime de supoziţii şi câteva date istorice precise leagă Oltenia de Sicilia. Mai în glumă, mai în serios, prietenii mei sicilieni îşi numesc insula "Oltenia Italiei", şi asta în primul rând datorită... Citeşte