Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Spectacole, întreceri sportive şi campionat de şotron, de Ziua Internaţională a Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria şi Consiliul Local Fălticeni organizează, în perioada 30 mai - 1 iunie, în parteneriat cu „Profesorii de fericire”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Galeria Oamenilor de Seamă, instituţiile de învăţământ preşcolar şi gimnazial din municipiu, Clubul Copiilor Fălticeni şi Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, mai multe activităţi dedicate copiilor.

Pe 30 şi 31 mai, cluburile sportive din municipiu, împreună cu antrenorii şi profesorii de educaţie fizică şi sport de la unităţile de învăţământ, vor organiza mai multe competiţii.

Duminică, începând cu ora 9,30, pe trenul de sport a Colegiului „Vasile Lovinescu”  se vor desfăşura Cupa „1 Iunie” şi Turneul „Tenis 10” la tenis de câmp.

Sub genericul „1, 2, 3... Fuga după ei!”, pe 1 Iunie se vor desfăşura o serie de activităţi dedicate celor mai mici locuitori ai urbei de pe Şomuz.

Între orele 9,00-11,00, la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” va avea loc Atelierul poveştilor sadoveniene şi ateliere de facepainting, de şorţuri pictate şi de desene pe asfalt. De la ora 11,00, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” vor avea loc prima ediţie a Campionatului municipal de şotron, „Şotroniada”, concursul „Jocurile copilăriei” („Raţele şi vânătorii”, „Coarda”, „Elasticul”, „Moara”, „Ceasul”, „Ţară, ţară vrem ostaşi”, „Regele şi regina”) şi proiecţia desenului animat „În căutarea lui Nemo”.

Începând cu ora 16,00, la Amfiteatrul din Parcul “Nada Florilor” se va desfăşura spectacolul-concurs “De 1 Iunie toată lumea dansează pe ponton”, în care vor evolua formaţiile de dans de la unităţile de învăţământ din zona Fălticeni, urmat de un recital de cântece şi jocuri populare şi o discotecă în aer liber.

La Galeria Oamenilorde Seamă va avea loc luni, 1 Iunie, de la ora 17,00, lansarea cărţii „Domnul Tic şi alte iubiri de prin lume”, autor Laura Baban.

După primul volum, “Domnul Tic şi alte iubiri de pe Muşatini”, cea de-a doua carte a Laurei Baban, “Domnul Tic şi alte iubiri de prin lume”, este un volum ce depăşeşte graniţele ţării. Aventurile celor trei personaje au loc în Germania, Franța, Elveţia şi sunt mai mult decât note de jurnal, cu plimbări pe bicicletă şi impresii de călătorie. Personajele te fac să râzi, să plângi sau să suspini pe măsură ce citeşti fiecare rând dintr-o “carte călătoare, pe patru picioare”, aşa cum o numeşte autoarea.

Laura Baban a fost motivată în a scrie această carte de nerăbdarea “să povestească ceva în gura mare”. “Mă mănâncă palmele, cuvintele îmi stau în gât. Uneori în timp ce pedalez spre casă deja scriu, deși n-am pe ce şi mâinile mi-s pe ghidonul bicicletei. Dar scriu în gând, deschid uşa casei, arunc geanta, îl mângâi pe Tic (n.r. - căţelul scriitoarei), deschid laptopul şi scriu. Să nu uit. Să retrăiesc. Să se bucure şi alţii”, a precizat Laura Baban în invitaţia făcută la lansarea cărţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacole, întreceri sportive şi campionat de şotron, de Ziua Internaţională a Copilului.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spectacole, întreceri sportive şi campionat de şotron, de Ziua Internaţională a Copilului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei