Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimb de experienţă

O delegaţie de medici suceveni va pleca la specializare în Istanbul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt medici ai Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vor participa la mijlocul lunii iunie a.c. la o vizită de studiu la Centrul de Pregătire şi la Universitatea Acibadem din Istanbul, Turcia. Consilierii judeţeni suceveni au aprobat în şedinţa de ieri alocarea unei sume de 10.000 de lei pentru deplasarea celor opt cadre medicale, banii urmând să fie cheltuiţi din bugetului Spitalului „Sf. Ioan cel Nou”. Din delegaţia suceveană vor face parte doctorii Valeriu Gavrilovici – medic primar chirurgie generală, Laura Coca – medic primar obstetrică-ginecologie, Anatolii Buzdugan – medic primar neurochirurgie, Anca Ababneh – Dumitrovici – medic specialist oncologie medicală, Tiberius Brădăţan – director medical, Liviu Cîrlan – medic primar medicină de urgenţă şi Doina Chirap – director îngrijiri medicale. Vizita de studiu la Istanbul va fi organizată în cadrul Programului de Cooperare Internaţională pentru Bune Practici Medicale – 2015.

„Această vizită de studiu are loc în cadrul programului de cooperare pentru bune practici medicale pe care spitalul nostru l-a semnat cu spitalul Acibadem din Istanbul şi cu universitatea de acolo. Practic este a treia activitate concretă în cadrul acestui parteneriat şi sper ca deplasarea medicilor suceveni la Istanbul să aducă rezultate pozitive în continuare”, a spus ieri preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Prin parteneriatul încheiat între cele două unităţi medicale se urmăreşte formarea şi perfecţionarea medicilor din Spitalul Judeţean Suceava pentru diagnosticarea şi tratamentul chirurgical al patologiilor cu grad sever de dificultate, dar şi realizarea de tratamente chirurgicale inovative în echipe mixte româno-turce.

Cătălin Nechifor a subliniat faptul că în perioada următoare la Suceava va fi prezentă o echipă de medici specialişti în ortopedie de la spitalul Acibadem din Istanbul. Aceştia ar urma să opereze împreună cu medicii suceveni pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni grave ortopedice.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a ţinut să precizeze că tot în perioada următoare va fi demarată procedura de achiziţie pentru lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. El a arătat că fondurile pentru acest proiect sunt deja disponibile, atât din bugetul spitalului, cât şi din bugetele Consiliului Judeţean şi cel al Ministerului Sănătăţii. „Gândirea cu privire la modernizarea şi extinderea UPU Suceava are girul doctorului Raed Arafat. Colegii noştri au vizitat structura UPU de la Târgu Mureş, care este cea mai performantă şi mai bine gândită din România, şi sper că Suceava să devină un al doilea centru pilot pe urgenţe medicale, cel puţin în zona de provincie”, a declarat Cătălin Nechifor. El a arătat că investiţia pentru modernizarea şi extinderea UPU Suceava ar urma să fie terminată într-un termen de şase luni de la data semnării contractului de execuţie a lucrărilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegaţie de medici suceveni va pleca la specializare în Istanbul.
 Vizualizări articol: 2021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
O delegaţie de medici suceveni va pleca la specializare în Istanbul3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei