Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2015 - Anul XX, nr. 120 (5932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Primăria Rădăuţi ar putea fi condusă de un jurist numit de prefectul Constantin Harasim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Rădăuţi ar putea fi condusă de un jurist care va fi numit de prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim. Aceasta după ce Guvernul României urmează să aprobe în şedinţa de astăzi o Ordonanţă de Urgenţă prin care va debloca activitatea Primăriei Rădăuţi, instituţie rămasă de o lună fără nici un fel de conducere. Şi asta pentru că primarul ales, Aurel Olărean, este suspendat din funcţie, fiind în arest la domiciliu, Consiliul Local a fost dizolvat, motiv pentru care municipiul nu are nici viceprimar, iar secretarului primăriei i-a expirat mandatul în urmă cu o lună.

Liderul de sindicat din Primăria Rădăuţi, Dan Susnovici, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că în cadrul întrevederii cu ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, la care a participat împreună cu trei şefi de servicii din primărie, acesta le-a prezentat proiectul Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul României ar urma să deblocheze situaţia de la Rădăuţi.

„Domnul ministru ne-a prezentat proiectul ordonanţei de urgenţă care a rămas să fie discutată în şedinţa de Guvern de miercuri (n.r. azi) şi avem convingerea că ar trebui să fie în regulă. Am discutat destul de mult cu dumnealui, el fiind foarte interesat în mod particular situaţia noastră, pentru că noi suntem primii care am generat această situaţie fără precedent în ţară”, a spus Dan Susnovici. El a arătat că ordonanţa de urgenţă ar urma să modifice Legea nr. 215/2001 a administraţiei public locale, în sensul că în cazul în care la o primărie se va ajunge în situaţia de la Rădăuţi, prefectul să poată numi la conducere o persoană cu studii juridice, cu o anumită vechime în domeniu. Această persoană ar urma să preia atribuţiile de conducere, inclusiv cea de ordonator principal de credite. „Ni s-a spus că au mai fost discuţii cu cei de la Ministerul Justiţiei pe această temă şi se pare că s-au pus de acord. Sperăm să avem un rezultat pozitiv”, a declarat liderul de sindicat din Primăria Rădăuţi.

El a precizat că delegaţia de la Primăria Rădăuţi  l-a informat pe ministrul Eugen Nicolicea că situaţia acestei instituţii este extrem de dificilă, iar o amânare în luarea unei decizii pentru deblocarea activităţii nu ar duce decât la acutizarea problemelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Rădăuţi ar putea fi condusă de un jurist numit de prefectul Constantin Harasim.
 Vizualizări articol: 1998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Rădăuţi ar putea fi condusă de un jurist numit de prefectul Constantin Harasim5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă țărănească Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o... Citeşte