Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2015 - Anul XX, nr. 117 (5929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Trimis în judecată

Fratele primarului din Vicovu de Jos, în instanţă, după ce a bătut un jandarm în timpul unei executări silite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul executării silite cu scandal de la începutul lui februarie 2014, de la Vicovu de Jos, în urma căruia primarul localităţii, Constantin Mutescu, şi fratele acestuia, Vasile Mutescu, s-au ales cu plângeri penale, primul fiind acuzat că l-a lovit pe reprezentantul unei firme de leasing, iar cel de-al doilea pe unul dintre jandarmii care îl însoţeau pe executorul judecătoresc, a ajuns la sfârşitul acestei săptămâni în instanţă, fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi.

Procurorii rădăuţeni au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Mutescu, fratele primarului, acuzat de săvârşirea infracţiunii de ultraj. De altfel, la vremea respectivă acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, iar ulterior a fost lăsat în libertate, cu interdicţiade a părăsi localitatea de domiciliu.

În privinţa primarului din Vicovu de Jos, anchetatorii au dispus clasarea acuzaţiei de loviri sau alte violenţe, întrucât Constantin Mutescu s-a împăcat cu victima sa.

 

„Primarul s-a aruncat asupra mea şi a început să mă lovească cu pumnii în zona capului”

Scandalul care a dus la acest dosar penal a avut loc pe 6 februarie 2014, în zona „Dealul Leahului”, dintre localităţile Vicovu de Jos şi Voitinel.

Executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu s-a deplasat la Vicovu de Jos să execute silit mai multe bunuri aflate în posesia SC Marisdal SRL, firma unui alt fratede-al primarului.

Executorul încerca să pună sub sechestru şi să ridice de la faţa locului un buldozer marca Komatsu, care, din ce s-a stabilit la vremea respectivă, fusese mutat peste noapte faţă de locul iniţial la circa un kilometru în afara localităţii, în acea zonă denumită „Dealul Leahului”.

În timpul procedurii de executare, reprezentantul firmei Internaţional Leasing ASSET Solutions SRL Bucureşti, Mihai Larion, în vârstă de 34 de ani, a reclamat că a fost agresat de primarul comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu.

„Au început să ne înjure, să ne amenințe. Spuneau că utilajul nu pleacă de acolo fără vărsare de sânge. La un moment dat, primarul a început să mă alerge. M-am împiedicat pe zăpadă, am căzut cu faţa în jos, iar primarul s-a aruncat asupra mea şi a început să mă lovească cu pumnii în zona capului”, povestea Mihai Larion.  Unul dintre jandarmi, sergentul major Dumitru Burlică, a intervenit pentru a-l scăpa din mâinile primarului pe reprezentantul firmei de leasing.

În apropiere se aflau mai mulţi apropiaţi de-ai primarului care s-au îndreptat către jandarm şi către angajatul firmei bucureştene, cu intenţia de a-i lovi. Ca urmare, sergentul major a scos arma din toc, a îndreptat-o în plan vertical şi a somat verbal că trage, ceea ce i-a determinat pe agresori să se oprească. Apoi jandarmul şi bărbatul din Bucureşti au reuşit să se îndepărteze de grupul de scandalagii şi au plecat spre DN 2E.

 

Procurorii: „Inculpatul i-a aplicat părții vătămate lovituri cu pumnii în zona feței și cu picioarele”

Conform poliţiştilor, la circa 600 de metri de locul primei agresiuni, cele două părţi s-au întâlnit din nou, iar de această dată a intervenit Vasile Mutescu, fratele primarului. „Inculpatul i-a aplicat părții vătămate, sergent major din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava,  învestit cu exercițiul autorității de stat, lovituri cu pumnii în zona feței și cu picioarele, pentru a o determina să nu-și exercite atribuțiunile de serviciu în sensul asigurării ordinii și liniștii publice cu prilejul procedurii menționate, provocându-i leziuni fizice ce au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale”, susţin procurorii.

Un alt jandarm a intervenit în acele momente ale agresiunii şi a folosit un tub cu spray iritant-lacrimogen.

Trebuie menţionat că la vremea respectivă primarul din Vicovu de Jos a susţinut că a depus plângere împotriva jandarmilor, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu, cauza fiind de competenţa Parchetului Militar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fratele primarului din Vicovu de Jos, în instanţă, după ce a bătut un jandarm în timpul unei executări silite.
 Vizualizări articol: 3489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fratele primarului din Vicovu de Jos, în instanţă, după ce a bătut un jandarm în timpul unei executări silite3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 mai 2015, 15:59:05
In poza e un incarcator frontal, in articole buldozer, domnule Rusu, stiti sa faceti diferenta intre aceste doua utilaje?
2.   Confuzie trimis de
(24 mai 2015, 20:06:17
păi de ce jandarmii nu au tras câteva proiectile în căpăţâna respectivului. Asa se calma. La fel şi neamurile......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei