Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mai 2015 - Anul XX, nr. 117 (5929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultraj

Doi indivizi daţi pe mâna judecătorilor, după ce au urmărit un poliţist şi l-au ameninţat că-i dau foc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi din Marginea au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că au urmărit un poliţist la ieşirea de la serviciu şi l-au ameninţat cu uciderea prin incendiere. Iar toate astea, după ce unul dintre inculpaţi, Viorel Mihu, în vârstă de 51 de ani, a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie din care făcea parte şi agentul în cauză.

Viorel Mihu, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, a apelat pentru a se răzbuna pe poliţist la un amic de-al său, Costică Lofqvist (fost Mihalescu), în vârstă de 40 de ani, originar tot din Marginea, dar cu reşedinţa în Suedia.

Mihu a fost trimis în judecată pentru instigare la infracţiunea de ultraj, iar Lofqvist pentru ultraj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Rădăuţi.

Potrivit procurorilor, faptele au fost comise în după-amiaza zilei de 26 august 2014, în jurul orei 16.30, la trei zile după ce Viorel Mihu fusese oprit în trafic pentru control de echipajul din care făcea parte şi agentul care avea să fie ultragiat.

 Din scenariul conturat de anchetatori, a reieşit că în acea după-amiază de 26 august 2014, Mihu l-a determinat pe celălalt inculpat să-l terorizeze pe poliţistul în cauză.

Cei doi se aflau într-o autoutilitară Mercedes Benz şi au aşteptat ca victima să iasă de la serviciu. L-au urmărit pe poliţist de la locul de muncă (Secţia de poliţie rurală nr. 3 Marginea), până la domiciliul acestuia, având grijă ca agentul de poliţie să-şi dea seama că este urmărit. Ajuns acasă, poliţistul a fost abordat de inculpatul Costică Lofqvist care, arată procurorii, „ i-a adresat ameninţări cu uciderea prin incendiere persoanei vătămate”.

La vremea respectivă, Viorel Mihu a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind ulterior lăsat în libertate, sub măsura controlului judiciar, având impuse o serie de restricţii.

Celălalt inculpat a scăpat de celula din arestul poliţiei, reîntorcându-se în Suedia imediat după incidentul care l-a costat un dosar penal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi indivizi daţi pe mâna judecătorilor, după ce au urmărit un poliţist şi l-au ameninţat că-i dau foc.
 Vizualizări articol: 2182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi indivizi daţi pe mâna judecătorilor, după ce au urmărit un poliţist şi l-au ameninţat că-i dau foc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei