Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2015 - Anul XX, nr. 116 (5928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru al doilea an consecutiv

Rădăuţeanul Tudor Creţu va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică din India

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţeanul Tudor Costel Creţu s-a calificat în lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică, competiţie ce se va desfăşura în Mumbai, India, în perioada 4-13 iulie. Pentru Tudor este a doua participare la această olimpiadă, în 2014 tânărul fiind recompensat cu argint la Internaţionala din Kazakhstan.

Rădăuţeanul este elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unitate de unde provin toţi membrii lotului care va pleca în Mumbai.

„Vor fi două probe a câte cinci ore, una teoretică cu trei subiecte şi alta practică. Peste 400 de elevi din toată lumea vor participa la această olimpiadă”, a explicat Tudor.

Tânărul va merge în Mumbai după ce a reuşit performanţa de a se califica printre primii cinci elevi din ţară în urma susţinerii probei de baraj pentru lotul restrâns, testare cu un nivel de dificultate foarte ridicat.

Tudor a povestit că după faza naţională a olimpiadei, unde a obţinut aurul, s-a format un lot de 20 de elevi, iar ulterior aceştia au avut de trecut de patru probe teoretice a câte cinci ore fiecare, toate în decurs de o săptămână. În urma acestor testări s-au ales cei cinci membri ai lotului naţional.

 

Aur la Olimpiada Asiatică de Fizică, din China, de la începutul acestei luni

Tudor a câștigat aurul în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Olimpiadei Asiatice de Fizică (Asian Physics Olympiad), competiție ce a avut loc în Hangzhou, China, în perioada 3-11 mai. 26 de echipaje din 25 de ţări şi-au dat concursul la olimpiada de fizică a ţărilor asiatice. În cadrul competiţiei din China, loturile de elevi au fost testate în cadrul a două probe, una teoretică şi una experimentală, a câte cinci ore fiecare.

„Subiectele sunt mai dificile chiar decât la Olimpiada Internaţională. Anul acesta, fiecare subiect al tezei a avut legătură cu domeniile pentru care s-au câştigat premiile Nobel din 2010 şi până în prezent. Practic o sintetizare a acelor teme”, a spus Tudor.

 

Laureat al Galei „Top 10 suceveni” în 2014, Tudor confirmă şi în acest an

În luna decembrie 2014, Tudor Creţu a fost unul dintre cei 10 laureaţi ai Galei „Top 10 suceveni”, organizată de Monitorul de Suceava. Sub genericul „Tudor Creţu – geniul de la Rădăuţi”, Tudor a primit trofeul evenimentului în semn de apreciere pentru performanţele de excepţie bifate în cursul anului trecut, în cadrul competiţiilor internaţionale - patru medalii de aur şi două medalii de argint.

În aprilie 2014, Tudor a câştigat o medalie de aur în Grecia, la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, iar o lună mai târziu şi-a adjudecat argintul la Singapore, la Olimpiada de fizică a ţărilor asiatice. În iulie a primit argint la Internaţionala de Fizică, tocmai din Kazahstan, iar în august a obţinut două medalii de aur la Suceava, la Internaţionala de Astronomie şi Astrofizică. În octombrie a câştigat aurul la Astronomie, în Kârgâzstan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţeanul Tudor Creţu va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică din India.
 Vizualizări articol: 2380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Rădăuţeanul Tudor Creţu va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică din India4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură de lufar Vânt subţire în zori, valuri mai năprasnic înaintând spre ţărm... simţi cum marea şi ea se pregăteşte să iasă din primăvară, înaintând vitejește spre vară. Cine ştie cu adevărat care e cursul vremii va... Citeşte