Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2015 - Anul XX, nr. 116 (5928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Ministrul Liviu Pop dă asigurări că problemele de la Primăria Rădăuţi vor fi rezolvate de Guvern săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a dat asigurări că în şedinţa de săptămâna viitoare Guvernul României va debloca situaţia Primăriei Rădăuţi rămase de aproximativ trei săptămâni fără conducere. Liviu Pop a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Suceava că în şedinţa Guvernului de miercurea aceasta a fost dezbătută „pe confidenţial” problema de la Rădăuţi, Executivul urmând să emită un act normativ prin care să deblocheze situaţia. Liviu Pop nu a prezentat care este soluţia pe care o are în vedere Guvernul, însă a precizat că actul normativ care urmează să fie aprobat în următoarea şedinţă a Executivului va fi elaborat de Ministerul Justiţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Afacerilor Interne şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

„Actul normativ va permite deblocarea situaţiei de la Rădăuţi. Mai mult nu vă pot spune astăzi pentru că nu am mandat din partea Guvernului. Dar sigur Guvernul va veni săptămâna viitoare cu un act normativ prin care va debloca situaţia de la Rădăuţi. Am înţeles de la domnul prefect că pe 27 mai a.c. va fi şi concursul pentru funcţia de secretar de primărie, ceea ce este un lucru bun, pentru că lucrurile se deblochează”, a explicat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Reamintim că activitatea Primăriei Rădăuţi este blocată aproape în totalitate după ce acest municipiu a rămas fără primar, Consiliu Local, viceprimar şi secretar, situaţie pentru care nu există soluţii în nici o lege din România. Liviu Pop a adăugat că una dintre variantele discutate a fost şi cea prin care Consiliul Local Rădăuţi ar putea fi reînfiinţat, după ce a fost dizolvat, prin validarea mandatelor supleanţilor de pe listele electorale de la ultimele alegeri locale.

Pe de altă parte, ministrul delegat pentru Dialog Social a subliniat faptul că la Rădăuţi este o speţă de drept şi administraţie care nu s-a mai întâlnit în România după anul 1989. Liviu Pop consideră că ceea ce se întâmplă la Rădăuţi va ajunge să fie predat în facultăţile de drept din întreaga ţară. „Cert este că din punct de vedere al reformei administrative nu s-a gândit nimeni atunci când s-a făcut legea administraţiei locale că se poate ajunge la o situaţie de genul acesta”, a declarat Liviu Pop.

Aproximativ 200 de salariaţi ai Primăriei Rădăuţi nu şi-au primit salariile de două săptămâni, iar mai multe activităţi ale municipalităţii sunt blocate în totalitate, inclusiv investiţiile programate pentru anul acesta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Liviu Pop dă asigurări că problemele de la Primăria Rădăuţi vor fi rezolvate de Guvern săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Liviu Pop dă asigurări că problemele de la Primăria Rădăuţi vor fi rezolvate de Guvern săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   100% trimis de
(22 mai 2015, 13:17:43
un papagal din guvernul Plagiatorului.....nimic nu se va rezolva

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură de lufar Vânt subţire în zori, valuri mai năprasnic înaintând spre ţărm... simţi cum marea şi ea se pregăteşte să iasă din primăvară, înaintând vitejește spre vară. Cine ştie cu adevărat care e cursul vremii va... Citeşte