Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2015 - Anul XX, nr. 116 (5928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dialog social

Liviu Pop s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a participat ieri, la Prefectura Suceava, la două şedinţe ale comisiei de dialog social, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai sindicatelor din învăţământ. În cadrul şedinţei cu reprezentanţii mediului de afaceri sucevean, preşedintele Federaţiei Patronale IMM Suceava, Liliana Agheorghicesei, a susţinut păstrarea în forma actuală a Legii 62/2011 a dialogului social, extinderea activităţii de dialog social şi la nivelul administraţiilor locale, cât şi stoparea creşterii salariului minim pe economie. Pe de altă parte, sindicatele au solicitat modificarea acestui act normativ, menţionând că nu a fost supus dezbaterii publice înainte de adoptare, având şi numeroase articole contradictorii. De asemenea, reprezentanţii sindicatelor au subliniat necesitatea adoptării noii legi a salarizării în sistemul bugetar şi încheierea unui contract colectiv de muncă la nivel naţional.

În finalul primei şedinţe, ministrul Liviu Pop a menţionat că se doreşte transparenţă în modul de stabilire a salariului minim pe economie, prin elaborarea unui ghid în acest domeniu, iar la masa tuturor negocierilor purtate să fie prezenţi şi reprezentanţii salariaţilor care nu sunt membri de sindicat, fiind necesară modificarea legislaţiei în acest sens.       

Reprezentanţii IŞJ Suceava au solicitat alocarea a peste trei milioane de lei pentru plata lucrărilor de la o şcoală din Rădăuţi

În cea de-a doua şedinţă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a prezentat, alături de sindicatele din învăţământ, mai multe probleme, amintind în special de stabilirea numărului de posturi didactice și nedidactice în funcție de numărul total de elevi şi de structura geografică a judeţelor, stabilirea unui mod unitar de calcul pentru dobânzile obţinute prin hotărâri judecătorești, dar şi de achitarea lucrărilor de investiții efectuate la unitățile de învățământ, în valoare de 567.000 de lei. O altă problemă semnalată de Inspectoratul Şcolar Judeţean a fost posibilitatea de aprobare a sumei de 3,383 milioane de lei, stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, pentru plata lucrărilor de investiţii la „Școala cu 12 săli de clasă” din Rădăuți. În cadrul discuţiilor s-a arătat faptul că investiţia este terminată, iar Primăria Rădăuți solicită darea în folosință începând cu anul școlar 2015-2016.

În acelaşi timp, reprezentantul C.N.S. „Cartel ALFA” a subliniat nerespectarea termenelor de realizare a prevederilor cuprinse în acordul de la sfârşitul anului 2014, încheiat între reprezentanţii Guvernului şi reprezentanţii federaţiilor reprezentative din învăţământ. De asemenea, a fost susţinută modificarea Legii Educaţiei naţionale, a Legii nr. 63/2011 privind încadrarea şi salarizarea în anul 2015 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, precum şi adoptarea actelor normative necesare, astfel încât plata sumelor stabilite prin hotărâri judecătoreşti, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială pentru personalul din învăţământ, să se efectueze în primul semestru al fiecărui an.

La finalul discuţiilor, Liviu Pop le-a dat asigurări celor prezenţi că toate problemele semnalate vor fi transmise şi instituţiilor abilitate în vederea rezolvării lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Pop s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri sucevean.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Pop s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură de lufar Vânt subţire în zori, valuri mai năprasnic înaintând spre ţărm... simţi cum marea şi ea se pregăteşte să iasă din primăvară, înaintând vitejește spre vară. Cine ştie cu adevărat care e cursul vremii va... Citeşte