Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mai 2015 - Anul XX, nr. 116 (5928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proces pierdut

Investiţiile din şcolile sucevene sunt blocate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava nu poate continua lucrările la nici unul dintreobiectivele de investiţii din şcolile din Suceava. Instituţia a fost executată silit din cauza unor datorii de peste 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi) către o firmă de construcţii care a efectuat lucrări la o şcoală din Rădăuţi. În această situaţie, chiar şi în condiţiile în care Ministerul Educaţiei ar aloca bani pentru investiţiile din şcolile din judeţ, sumele ar fi direcţionate către firma constructoare.

Referitor la acest aspect, adjuncta Inspectoratului Şcolar Suceava Cristina Teodorovici a cerut o soluţiei ministrului pentru Dialog Social, Liviu Pop, explicând că „avem o problemă cu o hotărâre judecătorească definitivă pe o investiţie de la Rădăuţi de peste 3 miliarde (de lei vechi – n.r.), din anii 2007-2011. Nu au fost bani de plătit la firma constructoare, care a apelat la instanţă, a câştigat, ne-a executat şi acum orice bani care vin pe investiţii îi ia firma respectivă. Deci nu putem primi nimic pentru investiţii în judeţul Suceava din cauza acestei sume de peste trei miliarde de lei vechi. Suntem blocaţi, nu putem face nimic. Orice leu vine, îl ia firma”.

Adjuncta IŞJ Suceava a mai spus că există şi o serie de sume restante către alţi  constructori care au efectuat lucrări la unităţi şcolare din judeţ, lucrări pentru care nu s-a plătit. Aceste datorii se ridică la 567.000 de lei.

„Vrem să fim la zero, după care ne facem treaba”, i-a transmis Teodorovici ministrului Pop.

 

Viitorul sediu al Casei Corpului Didactic este în conservare

Teodorovici a mai atacat şi problema noului sediu al Casei Corpului Didactic Suceava, menţionând că nici acolo nu se pot continua lucrările din cauza sumei restante de la Rădăuţi. 

„Ne-am înţeles cu constructorul şi am pus-o în conservare. Avem o clădire construită la care ne uităm cu drag de pe şoseaua naţională. Nu avem ce face. Suntem blocaţi pe linie de investiţii”, a mai spus inspectorul adjunct.

Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava a primit anul trecut din partea Ministerului Educaţiei suma de 900.000 de lei. Până acum ministerul de resort a alocat, în total, 1,7 milioane de lei pentru construcţia clădirii. Valoarea totală a investiţiei semnate de Ministerul Educaţiei este de 8,777 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţiile din şcolile sucevene sunt blocate.
 Vizualizări articol: 2015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţiile din şcolile sucevene sunt blocate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Saramură de lufar Vânt subţire în zori, valuri mai năprasnic înaintând spre ţărm... simţi cum marea şi ea se pregăteşte să iasă din primăvară, înaintând vitejește spre vară. Cine ştie cu adevărat care e cursul vremii va... Citeşte