Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2015 - Anul XX, nr. 115 (5927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest necugetat

O elevă cu nevoi speciale a băut petrol lampant în timp ce se afla în atelierul de croitorie al şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O adolescentă în vârstă de 17 ani, elevă la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, a băut gaz lampant în timp ce se afla în atelierul de croitorie al şcolii. Profitând de faptul că profesorul de la clasă era ocupat cu alte eleve, fata a luat de pe un raft o sticlă de jumătate de litru (tip pet) în care se afla petrol lampant și a ingerat accidental din aceasta. După ce a văzut că eleva prezintă senzații de greață, cadrul didactic a transportat-o la cabinetul medical al școlii, de unde a fost preluată de un echipaj de la ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru a primi îngrijirile necesare. Minora a fost diagnosticată cu „ingestie accidentală cu petrol lampant”, fiind în afara oricărui pericol.

 

„Fata are nevoie de un control neuropsihiatric”

Directoarea Centrului Şcolar, profesoara Camelia Liliana Darie, ne-a spus că eleva încearcă să atragă atenţia asupra ei, mai ales că are o situaţie dificilă în familie. „Fata are nevoie de un control neuropsihiatric, ar avea nevoie de un tratament de specialitate, dar mama nu se ocupă de tânără. Noi avem la cabinet un medic generalist, în timp ce mama, ca tutore, ar trebui să o ducă la un control de specialitate. Dacă ar avea un tratament, noi putem să urmărim ca fata să respecte tratamentul. Situaţia ei este destul de gravă”, ne-a declarat profesoara Camelia Liliana Darie. Printre manifestările bolii de care suferă adolescenta se numără şi autoagresivitatea. Fata a încercat de câteva ori să se taie cu obiecte contondente, nerealizând la ce pericole se expune şi care pot fi consecinţele. Cele mai mari tulburări ale fetei sunt determinate de lipsa protecţiei şi iubirii propriei mame. „Din cauza faptului că fata are probleme de sănătate, se pare că mama s-a îndepărtat de propria fiică, ceea ce este greu de înţeles. Nu se interesează de ea şi refuză să o ia în familie pe perioada vacanţelor”, ne-a mai spus directoarea Centrului Şcolar. Aceasta a făcut marţi o solicitare către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava pentru a găsi împreună o rezolvare în cazul minorei.

 

Anchetă

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că a cerut o anchetă socială din partea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, pentru că fata are domiciliu în Burdujeni. „În funcţie de rezultatul anchetei, vom vedea ce măsură trebuie luată. Dacă fata suferă din cauza lipsei afecţiunii din partea mamei nu este o soluţie să o luăm din familie. Încercăm să o convingem pe mamă să se apropie de fiica ei. Şi mama şi fiica au beneficiat cu ani în urmă de consiliere psihologică şi părea că problema dintre ele s-a rezolvat. Mama fetei nu a solicitat ca minora să fie luată în sistemul de protecţie a copilului. Femeia mai are şi alţi copii, dintr-o altă relaţie”, a explicat Daneliuc. Pe de altă parte, directoarea Centrului Şcolar de Educație Incluzivă Suceava este de părere că în condiţiile în care mama nu este interesată de soarta fiicei bolnave, statul ar putea fi cel care, în calitate de tutore, dacă ar lua-o pe minoră în sistem, să o ajute să-şi rezolve problemele de sănătate. Fata a rămas în continuare internată în spitalul sucevean. Mama fetei a fost anunţată de gestul făcut de fiica ei şi se aşteaptă ca ea să aibă o reacţie şi să se ocupe, până nu este prea târziu, de soarta celei căreia i-a dat viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă cu nevoi speciale a băut petrol lampant în timp ce se afla în atelierul de croitorie al şcolii.
 Vizualizări articol: 2452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O elevă cu nevoi speciale a băut petrol lampant în timp ce se afla în atelierul de croitorie al şcolii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine cu dovlecei și verdeață Făină, apă, sare şi un grăunte de drojdie... patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa... Citeşte