Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2015 - Anul XX, nr. 115 (5927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Inspectorii şcolari trec prin focul evaluărilor pentru a-şi păstra funcţiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 33 de candidaţi care s-au înscris în cursa pentru ocuparea unui post de inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava susţin, în perioada 20 mai – 4 iunie, probele de concurs. Candidaţii trebuie să treacă de cinci probe, iar pentru promovarea concursului trebuie să obţină minim nota 7 la fiecare dintre ele.

Comisia de evaluare este alcătuită din Gheorghe Lazăr, inspector şcolar general, un reprezentant din partea Ministerului Educaţiei şi un profesor universitar de specialitatea candidatului.

Mariana Drumea, purtător de cuvânt al IŞJ Suceava, a precizat că „fiecare candidat va susţine toate probele într-o singură zi: evaluarea CV-ului de către comisie, inspecţia la clasă, proba practică – asistarea unei lecţii la clasă şi întocmirea unui proces verbal de evaluare a lecţiei, proba scrisă – test grilă cu 20 de întrebări din legislaţia şcolară şi management educaţional şi proba interviului”.

Candidaţii care vor promova examenul vor avea mandate pe patru ani.

 

Actualii inspectori şcolari s-au înscris în concurs

Şi-au depus dosare pentru înscrierea în concursul pentru funcţia de inspector şcolar inspectorii aflaţi deja în funcţii. De cealaltă parte, şapte nume noi vizează un post în instituţia suceveană - Valentin Buda Niga, Rodica Zimbru, Maria Guzu, Cristina Maxim, Manuela Mocanu, Lucia Mihocşi Bogdan Nistor.

Pentru postul de inspector şcolar pentru minorităţi naţionale (altele decât ucraineană) nu s-au înregistrat candidaturi. De partea cealaltă, concurenţă există pe posturile de inspector şcolar pentru proiecte educaţionale, managementul resurselor umane, management instituțional şi chimie.

Candidaţii sunt următorii: inspector școlar pentru proiecte educaționale – Lidia Acostoaie şi Rodica Zimbru, inspector școlar pentru educație fizică - Ioan Adrian Boicu, inspector școlar pentru managementul resurselor umane – Lucia Mihoc, Valentin Gheorghe Buda Niga şi Alexandra Theodora Chirilă, inspector școlar pentru limba și literatura română - Eleonora Bulboacă şi Rita Cîntiuc, inspector școlar pentru arte - Loredana Mihaela Ceică, inspector școlar pentru învățământ particular și alternative educaționale – Marinela Mocanu şi Carmen Chiseliciuc, inspector școlar pentru matematică - Marinela Cristina Cimpoeşu, chimie - Carmen Gina Ciobîcă şi Cristina Maxim, management instituțional – Maria Guzu şi Ghiorghi Cornia, pentru fizică – Petru Crăciun, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație – Mariana Drumea, biologie – Mariana Drumea, inspector școlar pentru învățământ special - Ionel Dumistrăcel, religie – Gheorghe Hostiuc, inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane – Valeria Leonte,socio-umane - Elena Cristina Nechifor, geografie – Bogdan Nistor, inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic - Dumitru Gavril Ursulean şi Maria Pentilescu, inspector școlar pentru minorități – Ilie Sauciuc, inspector școlar pentru învățământ primar – Laurenţie Șpac şi Ioan Dumitru Puiu, inspector școlar pentru limbi moderne – Constantin Tiron, pentru istorie – Anișor Vasiliu, inspector școlar pentru educație permanentă – Tatiana Vîntur, inspector școlar pentru activități extrașcolare – Tatiana Vîntur, inspector școlar pentru matematică - Giorgie Daniel Vlad, inspector școlar pentru informatică - Giorgie Daniel Vlad, învăţământ preşcolar – Daniela Răileanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii şcolari trec prin focul evaluărilor pentru a-şi păstra funcţiile.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Inspectorii şcolari trec prin focul evaluărilor pentru a-şi păstra funcţiile3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eroare trimis de
(21 mai 2015, 13:54:50
A gresit cel ce a scris articolul sau suntem in continuare intr-o eroare de nedescris? Cum poate sa faca parte din comisia de examen o persoana care nu a reusit sa se prezinte la un concurs ce l-ar fi putut legitima pe postul de inspector general? Ca domnul Lazar, desi a fost constient ca acel concurs nu era de el, nu a avut taria de caracter sa se declare picat, ci a preferat sa fie declarat imbolnavit. CE LEGITIMITATE MAI ARE INVATAMANTUL SUCEVEAN?
2.   Succes, doftore! trimis de
(21 mai 2015, 16:53:45
Face-te-ai Inspector școlar și duce-te-ai învârtindu-te să te duci, cu tot cu amicii tăi suceveni ce-i recompensezi cu tot felul de porțioare didactice!
3.   Atentie! trimis de
(21 mai 2015, 19:08:53
Pe pacienta de la Salcea nu o dorim la invatamantul particular. Cine are de auzit sa auda!
4.   ... trimis de
(21 mai 2015, 20:29:37
inspectorii scolari trec prin focul spagilor pentru a-si pastra functiile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine cu dovlecei și verdeață Făină, apă, sare şi un grăunte de drojdie... patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa... Citeşte