Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2015 - Anul XX, nr. 115 (5927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără soluţie

Cei 200 de angajaţi ai Primăriei Rădăuţi sunt lăsaţi fără salarii cel puţin încă o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei aproximativ 200 de angajaţi ai Primăriei Rădăuţi vor fi lăsaţi fără salarii cel puţin încă o săptămână. Asta deoarece nici în şedinţa de ieri Guvernul României nu a luat vreo decizie pentru rezolvarea problemelor apărute în acest municipiu, care de circa trei săptămâni nu mai este condus de nimeni. Reamintim că municipiul Rădăuţi nu mai are primar, Consiliu Local, viceprimar şi nici un secretar al primăriei, activitatea acestei instituţii fiind blocată aproape în totalitate. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că a fost informat că în şedinţa de ieri a Guvernului României „s-a discutat intens” despre problema de la Primăria Rădăuţi, însă luarea unei soluţii a fost programată pentru săptămâna viitoare, în condiţiile în care una dintre propuneri pentru deblocarea situaţiei ar putea fi neconstituţională.

„Este vorba despre o soluţie prin care eu ca prefect să desemnez o persoană care să deblocheze situaţia de la Rădăuţi din punctul de vedere al ordonatorului de credite care să poată efectua plăţile. Această propunere nu a fost agreată de Ministerul Justiţiei, existând suspiciuni de neconstituţionalitate, motiv pentru care se va solicita o opinie şi din partea Curţii Constituţionale”, a spus Constantin Harasim.

Reamintim că prefectul a anunţat la începutul acestei săptămâni că una dintre propunerile vehiculate în ultimul timp, şi anume ca primăria să fie condusă de un administrator numit din compartimentul juridic al Prefecturii Suceava, este considerată neconstituţională de Ministerul Justiţiei, având în vedere că „funcţia de primar este aleasă şi nu poate fi numită”.

În lipsa unei decizii pentru deblocarea municipiului Rădăuţi, salariaţii vor mai sta cel puţin o săptămână fără salarii, situaţia acestora devenind pe zi ce trece din ce în ce mai disperată. Fără salarii rămân peste 200 de salariaţi ai primăriei şi salariaţii din două instituţii din subordinea acesteia, Casa de Cultură şi Clubul Sportiv Municipal. De asemenea, în lipsa unui ordonator principal de credite, Primăria Rădăuţi nu mai poate să achite cheltuielile pe care municipalitatea le are, cele mai importante fiind cele cu utilităţile primăriei, dar şi cu iluminatul public al oraşului.

 

Salariaţii vor să meargă în audienţă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile de aproape două săptămâni, dar şi de faptul că nu s-a luat încă nici o hotărâre pentru deblocarea municipiului, angajaţii Primăriei Rădăuţi vor să plece la Bucureşti pentru a intra în audienţă la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Şefa Serviciului financiar contabil din cadrul Primăriei Rădăuţi, Camelia Romencu, ne-a declarat ieri că vinerea aceasta, mai mulţi angajaţi ai primăriei vor merge la prefectul judeţului, Constantin Harasim, pentru a-l ruga pe acesta să le faciliteze o audienţă la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice. „Oamenii încep să fie nemulţumiţi, dar continuă totuşi să vină la muncă pentru că nu e un lucru care să se întâmple din cauza noastră”, a spus Camelia Romencu. Ea a adăugat că decizia de a pleca la Bucureşti a fost luată de mai mulţi angajaţi ai primăriei, decişi să-şi susţină cauza direct la Guvern. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei 200 de angajaţi ai Primăriei Rădăuţi sunt lăsaţi fără salarii cel puţin încă o săptămână.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cei 200 de angajaţi ai Primăriei Rădăuţi sunt lăsaţi fără salarii cel puţin încă o săptămână3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si vis pace para bellum trimis de
(21 mai 2015, 11:49:31
În atare condiții, în care gubernul demonstrează, fără putință de tăgadă, că îl doare FICS în PICS de lăcuitorii din Rădăuczi, nu mai rămâne decât soluția Păliturii de Stat.
Apăi am stat Io* strâmb și m-am gândit drept cum să îmbrac Pălitura de stat într-o formă oarecum constituțională.
Din start am pornit de la premisa că AUTORITATEA STATALĂ este dizolvată în Rădăuți.
Atunci, vidul de putere și vidul legislativ poate fi ocupat de ceea ce se numește Autonomia decizională a comunității locale dublată de inițiativă cetățenească.
Astfel încât, se poate proceda astfel:
1. Se adună semnături de la cetățenii Rădăuțiului, astfel încât să se organizeze, de exemplu în data de 28 iunie 2015, un referendum local având ca unică întrebare:
„Sunteți de acord ca în data de 28 iunie să se organizeze în municipiul Rădăuți alegeri anticipate pentru constituirea unui nou Consiliu local?”

În aceeași dată cu prezentarea la referendum, votanții se prezintă și la turul de alegeri anticipate, organizat ÎN ACEEAȘI ZI CU REFERENDUMUL.

La sfârșitul zilei se centralizează rezultatul referendumului.
Dacă referendumul este valid, atunci se desface urna cu buletinele de vot pentru CL și se stabilește rezultatul acestor alegeri anticipate VALIDATE PRIN REFERENDUM.

Acum mai sunt de pus la punct câteva amănunte tehnice:
Pentru a nu da prilej de contestare ulterioară, aceste operațiuni electorale se desfășoară în deplină conformitatea cu Legea 67/2004, respectiv Legea 3/2000, cu completările și modificările ulterioare.
1.1  RE: Si vis pace para bellum trimis de
(21 mai 2015, 11:50:47
Activitatea birourilor secțiilor de votare va fi asigurată de președinți și vicepreședinți aleși din rândul PUTUROȘILOR de la Judecăcătoria Rădăuți, care vor efectua, pe bază de voluntariat, o zi de muncă patriotică în folosul comunității în care trăiesc ca boierii și în folosul cetățenilor din ale căror taxe le sunt plătite NESIMȚITELE SALARII.
Birourile electorale ale secțiilor de votare vor fi completate, tot PE BAZĂ DE VOLUNTARIAT, cu reprezentanți ai țarcurilor și oboarelor politice.
Paza secțiilor de votare va fi asigurată de milițienii șpăgari și fumători de la Meliția Rădăuți.

Inutil de precizat că toate aceste activități NU VOR FI REMUNERATE, ci vor fi efectuate pe baza unei declarații scrise, de voluntariat, redactată de persoanele de mai sus.
Asta ca să nu se irosească aiurea parale, sau să fie nevoie de sprijinul autorităților centrale.
Acum, derbedeul aceala de prefect o să dea o mânuță de ajutor în ceea ce privește Constituirea Biroului Electoral de Circumscripție județeană, care să îndeplinească atribuțiile BEC. Tot derbedeul aceala de prefect se va îngriji de tipărirea, transportul, paza și distribuirea celor două seturi de buletine de vot, care să respecte toate condițiile de formă și fond prevăzute de legile electorale.

Astfel încât, în urma acestui exercițiu de forță a inițiativei cetățenești, Rădăuțiul să intre într-o mult-așteptată NORMALITATE.
Căci, cine ar putea, ulterior, infirma voința locuitorilor municipiului Rădăuți, exprimată într-un procentaj covârșitor?
(inutil de precizat că la vot trebuie să iasă 100,1 % din locuitorii cu drept de vot, adicătelea TOȚI. Ca p-ormă să n-aibă ce scârțâi nimeni referitor la legalitate și reprezentativitate.
1.2  RE: Si vis pace para bellum trimis de
(21 mai 2015, 11:51:29
Campania electorală? Dă-o dreeqului! 30 de zile legale, în limita unor reguli echidistante și imparțiale și facă-și-o cum or ști mai bine șobolanii aceia țâfnoși de aspiră la un scaun de edil-cürul.

Acum, la așa proiect îndrăzneț dar PERFECT REALIZABIL întreb și Io*:
Ieste în Rădăuțiul acela vreun omuleț sau niște omuleți cu suficient sânge în koaie care să ia taurul de coarne și să forțeze un pic mânuța acestui guvern nesimțit și neobrăzat?
Sau vitejia rădăuțenilor se limitează doar la poze Photoshopuite, laicuri feisbucite date cu autobasculanta și discuții teziste sterile pe marginea cauzei decesului la masculii din specia Mantis Religiosa?
E nevoie cumva să vin Io* să vă fac treaba vouă?
Dacă da, aștept un semnal, că ș-așa stămânile astea am ceva drumuri pe la Rădăuți, ca să mai trag ceva sfori și să reușesc să-i füt Dumnezăii mamei ei lu Signora Lola Cicci di Tormenta the 11th.

„Caut un om!” – murmura Diogene, plimbându-se cu lomânarea aprinsă ziua la nămiezi.
Caut un CETĂȚEAN sau niște CETĂȚENI! Declam și Io*.
Sunt Cetățeni în Rădăuți? Sau numai moluște poltrone, croite din clei de muci și a căror urmă transformatoare asupra lumii constă doar în dâra de mucus fetid lăsată în urmă?
2.   Ce nu s-a spus! trimis de
(21 mai 2015, 13:26:30
Ca Radauti are o polulatie de vreo 15.000 locuitori, poate mai putin, si 200 angajati. Aberant! In Germania, localitati asemanatoare ca numar a polulatiei au 30-40 locuitori. E simplu de verificat cu Google.
2.1  RE: Ce nu s-a spus! trimis de
(21 mai 2015, 13:40:14
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
Nu-i așa că te-ai aținut din urma popii la Înălțare și ai hlinchit câte un păhărel la fiștecare sepultură?silly
2.2  RE: Ce nu s-a spus! trimis de
(21 mai 2015, 14:38:53
Mai diavole, nu oi fi find matale frustratul ala de ameninta judecatorii? Dupa ton se pare ca da, deaceea nu pot zice decat siktir!
2.3  RE: Ce nu s-a spus! trimis de
(21 mai 2015, 15:32:56
Mulțumesc pentru compliment, pesedea ineptă.
Din partea unui pitecantrop imbecil, siktirul tău are valoare apreciativă.

Tu te-ai uitat, IDIOTULE, ce ai scris mai sus?
„localitati asemanatoare ca numar a polulatiei au 30-40 locuitori.”

Băi maimuță tâNpită, cu derma kurului tăbăcită de un roșu troțkist, dacă ȘTII CĂ EȘTI PROST, de ce nu stai în morții mă-tii să te uiți la telenovele pe Kanal D sau la pastorul Buze-Moi pe Latrine?
De ce trebuie, măi pesedea ineptă, ca mereu și mereu să tot ieșiți din popșoi și să vă ușurați analfabetismul în mijlocul uliței?

Cât despre cel care amenința judecători, află că înainte de aceasta îmi făcusem un modus vivendi din a Füte în gâtiță Bouleni sfertodocți. În general acești prostani regăsindu-se sub stindardul celor trei trandafiri blestemați.
BOULE!
2.4  RE: Ce nu s-a spus! trimis de
(21 mai 2015, 15:42:10
Desi imi propusesem sa te ignor, fiindca asta doare cel mai tare astora ca tine, ca un bun crestin, intorc si celalalt obraz si raspund civilizat.
Evident ca era vorba de 30-40 de angajati ai primariilor din Deutchland, o greseala lesne de inteles de cei ce au minim de ... ce vrei tu.
In rest, pot spune doar ca mi-e mila de tine. Sunt convins 100% ca esti bolnav mintal!
2.5  RE: Ce nu s-a spus! trimis de
(21 mai 2015, 16:39:34
Dragul tatii boulean, dacă-ți demonstrez cu probe REALE (testare psihologică + test IQ) că sunt OK la diblă, îmi spui identitatea ta reală ca să te chem în instanță pentru calomnie?
Dragule, spre deosebire de tine, identitatea mea ESTE CUNOSCUTĂ. Deci ceea ce faci tu acum deja îmbracă aspecte calomnioase.
Oricum, mi-a făcut plăcere să-ți mai împoulesc puțintel gâtița ta de boulean sadea căci, pare-mi-se, ai cam uitat ce frecuș ai luat acum ceva vreme.
Învață să respecți VALOAREA și COMPETENȚA, pesedea ineptă! Nu uita că vin vremuri electorale și dacă mă pun cu plaivazul meu cal 0.338 Lapua Magnum pe partia voastră, nu mai rămâne din voi nici rahat de-o analiză (astfel cum am demonstrat de atâtea ori GREUTATEA CONDEIULUI MEU).
Boule, dacă nu ai în fața ochilor ÎNTREGUL TABLOU (!) ai face bine să-ți mai tacă fleanca.

p.s. vezi că-ți pun sus la modulul FB un link despre epigonii termenului „frustrat”.
Este despre tine, PROSTANULE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine cu dovlecei și verdeață Făină, apă, sare şi un grăunte de drojdie... patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa... Citeşte