Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2015 - Anul XX, nr. 114 (5926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

“Conexiuni de suflet”

Donaţie de carte pentru o şcoală din Republica Moldova din partea Liceului Tehnologic Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de cadre didactice de la Liceul Tehnologic Cajvana a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o nouă activitate din cadrul proiectului educaţional “Conexiuni de suflet”, demarat în acest an şcolar, proiect iniţiat din dorinţa de a fi mai aproape de fraţii din Republica Moldova. Vizita delegaţiei Liceului Tehnologic Cajvana din Suceava la Edineţ, în Republica Moldova, a fost a treia activitate desfăşurată în cadrul acestui proiect. Prutul a fost trecut peste “podul de cărţi”, cu această ocazie fiind donate cărţile strânse în cadrul campaniei “Donează carte românească”, desfăşurată în cadrul Liceului Tehnologic Cajvana. Învăţătoarea Cristina Tomuţ a declarat că „darul nostru e unic, dar e făcut din suflet, pentru suflet”. Cadrele didactice din Edineţ le-au vorbit oaspeţilor din Cajvana despre localitatea lor, invitând apoi musafirii la o masă rotundă, în cadrul căreia au expus interferenţe didactice din învăţământul românesc de o parte şi de alta a Prutului. A urmat apoi vizitarea liceului, a sălii de sport şi a celorlalte anexe ce aparţin Liceului Teoretic „Pan Halippa”.

Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana, ne-a spus că „unul dintre obiectivele turistice vizitate a fost Mănăstirea Zăbriceni, care încă de la începuturile ei, pe lângă viaţa monahală, a avut şi o misiune pastoral-misionară şi culturală destul de intensă”. După ce sucevenii au vizitat şi Cetatea Soroca, directorul Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul de istorie Nicolae Robu, a spus: „Am asistat la unul dintre cele mai impresionante momente din viaţă, redeschiderea unui monument care leagă trecutul de prezent şi de viitor. După aproape doi ani de la demararea lucrărilor de restaurare, Cetatea Soroca şi-a redeschis în sfârşit uşile pentru vizitatori. Ne-am bucurat să ne aflăm acolo printre miile de oameni din toate colţurile ţării care au participat la inaugurarea fortăreţei renovate”.

Următoarea activitate se va desfăşura pe 23 mai, în cadrul Simpozionului Internaţional “Armonie prin joc şi cânt, port şi cuvânt”, organizat an de an de Liceul Tehnologic Cajvana. „Fraţii noştri ne vor fi parteneri şi oaspeţi, de fapt vor veni la ei acasă, deoarece vorbesc şi trăiesc româneşte”, a adăugat Lidia Loredana Seserman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donaţie de carte pentru o şcoală din Republica Moldova din partea Liceului Tehnologic Cajvana.
 Vizualizări articol: 1425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donaţie de carte pentru o şcoală din Republica Moldova din partea Liceului Tehnologic Cajvana5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe) Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin... Citeşte