Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2015 - Anul XX, nr. 114 (5926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Suspiciuni de evaziune

Directorul Colegiului „Ştefan cel Mare”, audiat în calitate de martor în dosarul concursurilor şcolare ilegale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au descins, ieri dimineaţă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, într-un dosar penal de evaziune fiscală în organizarea concursurilor de matematică "Arhimede".

Directorul liceului, profesorul de matematică Dan Popescu, a fost audiat preţ de patru ore, acesta având calitatea de martor în dosarul care vizează concursurile şcolare "Arhimede" susţinute din 2006 şi până în prezent. Acesta este membru al Asociaţiei "Arhimede", acuzată de evaziune fiscală de3,14 milioane de euro, anchetatorii susţinând că asociaţia care organiza concursul ar fi încasat taxe de participare de la elevi fără să plătească impozite.

Directorul colegiului a explicat că i-au fost solicitate şi că a pus la dispoziţia poliţiştilor toate documentele care vizau organizarea acestor concursuri.

 „Poliţia Capitalei a declanşat o anchetă în urma unei sesizări bănuiesc, iar eu, în calitate de colaborator şi membru al Asociaţiei, am organizat anual acest concurs la Suceava. Din punctul meu de vedere nu sunt ilegalităţi. Concursul s-a desfăşurat în baza unui protocol dintre Ministerul Educaţiei şi Asociaţia <Arhimede>. Problema cea mai spinoasă este cea a taxelor. Din decembrie există un ordin de ministru care spune că aceste concursuri cu taxă nu se vor mai organiza în şcoli. Anul acesta, eu am ţinut acest concurs fără a percepe nici o taxă. Până în 2014, eu m-am ocupat de organizare, iar o altă comisie s-a ocupat de taxe. Taxa de participare era între 20 şi 25 de lei, iar un membru al comisiei era însărcinat să le colecteze”, a declarat Dan Popescu, după vizita celor doi poliţişti. Oamenii legii nu au ridicat nici un document din biroului directorului liceului.

Acţiunea de la Suceava este doar o mică parte dintr-un dosar foarte amplu. Ieri dimineaţă au avut loc 80 de percheziţii în Bucureşti şi în alte opt judeţe, printre care Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu, Suceava şi Buzău, în dosarul penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese. Poliţiştii îi suspectează pe cei percheziţionaţi că au organizat concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Colegiului „Ştefan cel Mare”, audiat în calitate de martor în dosarul concursurilor şcolare ilegale.
 Vizualizări articol: 2856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 2 voturi
Directorul Colegiului „Ştefan cel Mare”, audiat în calitate de martor în dosarul concursurilor şcolare ilegale2.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe) Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin... Citeşte