Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2015 - Anul XX, nr. 114 (5926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   28 imagini |   ø fişiere video

„Întoarcerea la tradiţii”

Ateliere de lucru, expoziţii şi spectacol folcloric la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava a organizat marţi, 19 mai, în sala de festivităţi a unităţii de învăţământ, mai multe ateliere de lucru la care au participat elevi cu nevoi speciale de toate vârstele. Activitatea s-a intitulat „Întoarcerea la tradiţii”. Copiii au pictat, au realizat diferite obiecte din lut, din hârtie, au socializat şi s-au bucurat de atenţia oaspeţilor, profesori de la mai multe cercuri ale Palatului Copiilor Suceava (directoarea Palatului Copiilor, prof. Beatrice Choleva,  profesoara Petronela Rusu - pictură naivă, Dan Jaucă - modelaj de lut de la Marginea, Cristina Maxim – origami, căsuţe tradiţionale din cartoane colorate)care s-au aşezat la aceeaşi masă cu ei şi i-au îndrumat cum să creeze lucruri noi, colorate, care să îi emoţioneze.

Copiii cu nevoi speciale au fost receptivi şi au lucrat cot la cot cu îndrumătorii lor. În timp ce unii modelau sau pictau, în spatele cortinei alţi elevi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava se pregăteau pentru un moment artistic, un minispectacol folcloric. Elena Ignea, hairstylist la salonul Ramely, şi Daniela Alupoaie, make-up, estetică şi igiena corpului uman, au avut grijă ca „artiştii” să arate foarte bine. Frumos îmbrăcaţi în straie populare, elevii au dovedit că sunt şi talentaţi, că știu să cânte şi să danseze, fiind admiraţi şi aplaudaţi de colegii aflaţi în sala de festivităţi.

 

“Unii copii cu nevoi speciale îşi exprimă sentimentele şi trăirile prin desen, prin culoare”

Directoarea Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, profesoara Camelia Liliana Darie, ne-a spus că în unitatea şcolară pe care o conduce au loc mereu astfel de activităţi care să-i pună în valoare pe copii, care să le dezvolte anumite aptitudini, şi, de ce nu, să-i facă să fie văzuţi şi apreciaţi şi de persoanele care nu sunt în categoria celor cu nevoi speciale. „Scopul atelierelor de lucru, al activităţilor este acela de a cultiva şi valorifica potenţialul creativ al elevilor prin lucrări artistice. Fie că realizează desene, sculpturi, împletituri, elevii îşi exprimă în mod plastic, într-un mod original, gândurile şi cunoştinţele. Unii copii cu nevoi speciale îşi exprimă sentimentele şi trăirile prin desen, prin culoare. Altfel nu vor să comunice. Sunt interiorizaţi. În acest fel, aflăm şi noi ce simt şi putem să lucrăm individual cu ei”, ne-a explicat Camelia Liliana Darie.

Din echipa CSEI Suceava care s-a implicat în buna desfăşurare a activităţilor desfăşurate marţi fac parte inspector gen. adj. prof. Cristina Teodorovici, insp. de specialitate prof. Ionel Dumistrăcel, director prof. Camelia Darie, dir. adj. prof. Cristina Clim, dir. adj. prof. Florica Icuşcă, prof. Gabriela Neofet, Monica Monachu, coordonator Cercul abilităţi ,,Mâini dibace”, Sânziana Golea, Laura Cazan, Florinela Cuconu, Marius Enica, Dorina Sfichi, Monica Baltag, Mirela Fărcane, Ioan Jianu, Dana Tcaciuc, consilier educativ Raluca Pintilie, prof. Ion Băiţan, directorul Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava, şi membrii Ansamblului CSEI ,,Dor bucovinean”.

 

Parteneriate

CSEI a încheiat parteneriate cu mai multe şcoli din municipiu, dar şi cu Palatul Copiilor Suceava. După cum ne-a spus directoarea Palatului Copiilor Suceava, Beatrice Choleva, prezentă la evenimentul de marţi de la CSEI, pe baza parteneriatului încheiat cu această şcoală, profesori şi instructori ai Palatului lucrează săptămânal alături de copiii cu nevoi speciale, în cadrul atelierelor educaţionale. Cu bucurie, directoarea CSEI, Camelia Liliana Darie, a completat că săptămâna viitoare, pe 28 mai, în curtea Centrului Şcolar va fi inaugurat un parc de distracţii, în special pentru copiii de vârste mai mici.

Proiectul a fost realizat de CSEI, iar finanţarea a venit de la Consiliul Judeţean Suceava, în subordinea căruia se află şi Centrul Şcolar.

I-am întâlnit marţi la Centrul Şcolar şi pe câţiva elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, care, împreună cu profesoara Camelia Rusu Sadovei, recondiţionau o pictură din sala de recreaţie pentru copii. Am aflat de la conducerea CSEI că pereţii unor dormitoare şi holuri din câteva corpuri şcolare au fost pictaţi tot de elevi de la Colegiul de Artă care prin formă, culoare şi talent i-au făcut pe copiii cu nevoi speciale să se simtă într-o lume a poveştilor, mai ales că unii dintre elevi stau permanent în Centrul Şcolar, cu excepţia vacanţelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ateliere de lucru, expoziţii şi spectacol folcloric la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ateliere de lucru, expoziţii şi spectacol folcloric la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe) Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin... Citeşte