Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2015 - Anul XX, nr. 111 (5923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Săvel Botezatu, primarul revocat al comunei Udeşti, este un om liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia Curţii de Apel Suceava, astfel încât, începând de ieri, Săvel Botezatu, primarul revocat din funcţie al comunei Udeşti, este liber. Practic, Săvel Botezatu nu mai are nici un fel de restricţie după aproape jumătate de an pe care l-a petrecut fie în arest preventiv, fie în arest la domiciliu.

„Este o zi importantă pentru mine şi de acum aştept ca dosarul să-şi urmeze cursul şi să ajungă în instanţă, acolo unde sunt sigur că se va demonstra că sunt nevinovat”, a declarat ieri Săvel Botezatu.

Revocarea măsurilor restrictive care-l priveau pe Săvel Botezatu a venit după ce Curtea Constituţională s-a pronunţat pe data de 30 aprilie vizavi de o cerere de neconstituţionalitate depusă de avocaţii primarului. Mai exact, aceştia au invocat faptul că procurorii DNA Suceava ar fi trebuit să formuleze propunerea de prelungire a măsurii arestului preventiv cu cel puţin 5 zile înainte de expirarea perioadei de 30 de zile din mandatul de arestare anterior, ceea ce nu s-a întâmplat, motiv pentru care toate etapele care s-au succedat au devenit astfel nule de drept.

Primarul din Udeşti a fost arestat în acest dosar la începutul lunii decembrie 2014, iar după aproape trei luni magistraţii au schimbat această măsură cu una mai puţin restrictivă, arestul la domiciliu.

În acelaşi dosar mai este cercetat şi avocatul Dorin Andronic, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu pentru că a avut mai multe contracte cu Consiliul Local Udeşti, procurorii DNA Suceava considerând că acestea s-au derulat cu încălcarea legislaţiei.

Ancheta o mai vizează şi pe Marilena Borza, casiera Primăriei Udeşti, dar şi pe fostul prefect de Suceava Florin Sinescu.

La câteva săptămâni după arestare, Săvel Botezatu a fost revocat din funcţia de primar printr-un ordin al prefectului de atunci, Florin Sinescu. Totuşi, Săvel Botezatu crede că nu se impunea revocarea mandatului de primar, motiv pentru care a atacat în instanţă ordinul prefectului de Suceava. O soluţie în acest caz încă nu s-a dat, dosarul fiind în curs de soluţionare pe rolul Tribunalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săvel Botezatu, primarul revocat al comunei Udeşti, este un om liber.
 Vizualizări articol: 2221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Săvel Botezatu, primarul revocat al comunei Udeşti, este un om liber1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura deşteaptă Ai nevoie de 8 oua, un pachet de unt, 300 g de zahar farin, un litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat si 10 linguri cu faina.Cum se prepară: citeşte continuarea pe Antena... Citeşte