Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2015 - Anul XX, nr. 111 (5923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Venituri

Salariile sucevenilor care au lucrat în agricultură au crescut cu 96%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariile angajaţilor din judeţul Suceava din domeniul agriculturii, vânătorii, silviculturii şi piscicultură au înregistrat cea mai mare creştere în cursul anului 2014. Într-un raport prezentat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural cu privire la analiza principalilor indicatori economico-sociali se arată faptul că în luna decembrie a anului trecut, câştigurile salariale medii nominale brute realizate în judeţul Suceava în luna decembrie 2014 au fost de 1.798 lei, cu 148 de lei mai mult în comparaţie cu luna decembrie 2013. De asemenea, câştigurile salariale medii nete au  însumat 1.312 lei, cu 111 lei mai mult comparativ cu  luna decembrie 2013. În raport se mai precizează că în comparaţie cu luna decembrie 2013, câştigul salarial mediu brut a crescut cu 96,0% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură, cu 8,9% în servicii şi cu 1,4% în industrie şi construcţii.

În luna decembrie 2014, la nivelul regiunii Nord-Est, judeţul Suceava este situat pe locul cinci din şase judeţe din punct de vedere al câştigului salarial mediu brut, fiind devansat de Iaşi, cu 2.290 lei/persoană, Bacău (2.089 lei/persoană), Neamţ (1.810 lei/persoană) şi Botoşani (1.806 lei/persoană). Singurul judeţ în spatele Sucevei este Vaslui, câştigul salarial mediu brut înregistrat aici fiind de 1.747 lei/persoană. De precizat că în judeţul Suceava, câştigul salarial mediu  brut în luna decembrie 2014 a fost cu 30,4% sub nivelul câştigului salarial mediu brut la nivel naţional, acesta fiind de 2.582 lei /persoană.

La sfârşitul anului trecut, în judeţul Suceava erau 95.841 de salariaţi, în creştere cu 793 persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. Dintre aceştia, 65,9% lucrau în domeniul prestărilor de servicii, 30,9% lucrau în industrie şi construcţii şi doar 3,2% în agricultură, vânătoare, silvicultură şi piscicultură. În raportul prezentat ieri se mai precizează că indicele câştigului salarial real pentru luna decembrie 2014 în judeţul Suceava, comparativ cu luna decembrie 2013, calculat ca raport între indicele câştigurilor salariale nominale nete şi indicele preţurilor de consum, a fost de 108,3%, reflectând creşterea puterii de cumpărare în această perioadă cu 8,3%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile sucevenilor care au lucrat în agricultură au crescut cu 96%.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariile sucevenilor care au lucrat în agricultură au crescut cu 96%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura deşteaptă Ai nevoie de 8 oua, un pachet de unt, 300 g de zahar farin, un litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat si 10 linguri cu faina.Cum se prepară: citeşte continuarea pe Antena... Citeşte